Activiteiten Paleis Soestdijk

Winterpaleis Soestdijk

Van 16 december 2022 tot en met 8 januari 2023 verandert Paleis Soestdijk in een sprookjesachtig Winterpaleis. Het paleis wordt spectaculair uitgelicht en een aantal zalen zijn compleet in Kerststijl te bewonderen. In de ongerepte natuur van het landgoed is van alles te beleven. Iedereen is welkom om te genieten van een warme choco of glühwein in het knusse bos.

Activiteiten in het verleden

Sinds 2022 stellen we het Paleis en het Landgoed weer open voor publiek. Zo was er de tentoonstelling VOORLOPERS in het park, werd het Concours d’Elegance voor het eerst bij Paleis Soestdijk georganiseerd en deden wij mee aan Open Monumentendag.

Afbeelding bij Open dagen Boomgaard en Kwekerij Paleis Soestdijk

Open dagen Boomgaard en Kwekerij Paleis Soestdijk

Breng een bezoek aan de Boomgaard en Kwekerij van Paleis Soestdijk De Boomgaard en Kwekerij van Paleis Soestdijk tellen bijna 1 hectare grond en zijn gelegen tegenover het Paleis op de Parade. Generaties lang werden er onder meer appels, peren, walnoten, bessen en bloemen gekweekt voor de koninklijke familie. De Parade is al sinds honderden […]

Het laatste nieuws

Afbeelding bij NPO Radio1: “Plannen met Paleis Soestdijk kunnen niet doorgaan: hoe gaat de eigenaar nu verder?” interview met Maya Meijer-Bergmans

NPO Radio1: “Plannen met Paleis Soestdijk kunnen niet doorgaan: hoe gaat de eigenaar nu verder?” interview met Maya Meijer-Bergmans

Op donderdag 1 februari 2024 werd eigenaar Maya Meijer-Bergmans geïnterviewd bij Radio1 over de ontwikkelingen bij Paleis Soestdijk.

Afbeelding bij Paleis Soestdijk te zien in ‘Het verhaal van Nederland – Oranje Nassau’

Paleis Soestdijk te zien in ‘Het verhaal van Nederland – Oranje Nassau’

Na het succes van Het verhaal van Nederland over de geschiedenis van ons land duikt Het verhaal van Nederland – Oranje Nassau in de geschiedenis van het Huis van Oranje-Nassau. De TV-serie gaat langs allerlei belangrijke locaties, zo ook Paleis Soestdijk.

Afbeelding bij Reactie van Paleis Soestdijk – Uitspraak van Raad van State

Reactie van Paleis Soestdijk – Uitspraak van Raad van State

Baarn, 24 januari 2024 – Het bestemmingsplan van de gemeente Baarn voor de herontwikkeling van het landgoed Paleis Soestdijk en woningbouw in het aangrenzende Alexanderkwartier is vandaag 24 januari 2024 vernietigd door de Raad van State. “Zes jaar na de overdracht hadden wij de verwachting en hoop om binnen afzienbare tijd te kunnen aanvangen met de restauratie van Paleis en Park en het implementeren van onze plannen. We zijn teleurgesteld door deze uitspraak. We nemen de komende dagen de tijd om het geheel intensief te bestuderen.”

Ik blijf graag op de hoogte van het laatste nieuws

Scroll naar boven