Activiteiten Paleis Soestdijk

Paleis & Parade

Het Paleis is op dit moment gesloten in voorbereiding van de restauratie en renovatie. Benieuwd naar de toekomstplannen? Bezoek het Informatiecentrum op de Parade aan de overzijde van het paleis op zondag, tussen 12.00 en 16.00.

Kunst in het park – Bezoek VOORLOPERS

Van 13 mei t/m 5 augustus 2022 is de kunsttentoonstelling VOORLOPERS te zien in het park van Paleis Soestdijk. VOORLOPERS laat je kennismaken met hedendaagse kunst die nieuwe verhalen en perspectieven biedt. Kunstenaars van nu, gevestigd én nieuw talent, verbeelden actuele thema’s, zoals innovatie en (bio)technologie, duurzaamheid en recycling, maar ook de veranderende betekenis van erfgoed.

Het publiek verkent het park via kunstwerken die een uitnodigend, interactief, veelstemmig, diepgravend of vrolijk gesprek aangaan over natuur-cultuur in Nederland, de geschiedenis en de toekomst van het park, en de mogelijkheden van nieuwe duurzame ontwikkelingen, met en in de natuur. Met een frisse en actuele blik op hedendaagse en vernieuwende buitenkunst legt VOORLOPERS op een unieke historische locatie de focus op het aanboren van nieuwe verhalen, ervaringen, belevenissen en perspectieven voor het park van Paleis Soestdijk. VOORLOPERS is een niet te missen kunstevenement voor een breed publiek: jong en oud, divers en kleurrijk, liefhebbers van natuur, kunst en cultuur, erfgoed en geschiedenis, passanten en dagjesmensen. Te midden van Nederlandse geschiedenis en erfgoed, uitgesproken tuincultuur met speelse en historische connotaties, is er voor voorlopers en publiek alle ruimte en rust om nieuwe betekenis te geven aan het park van Paleis Soestdijk.

Openstelling Boomgaard en Kwekerij

Een beetje verstopt achter oude beukenhagen, direct tegenover Paleis Soestdijk, bevinden zich de Boomgaard en Kwekerij van Paleis Soestdijk. Generaties lang werden er hier onder meer appels, peren, walnoten, bessen en bloemen gekweekt voor de koninklijke familie. IVN Eemland werkt met een vast team van IVN-experts en vrijwilligers van Paleis Soestdijk aan het herstel, planten, kweken en onderhoud van de Boomgaard en Kwekerij van Landgoed Paleis Soestdijk. Vanaf 18 april zijn bezoekers weer van harte welkom om de Boomgaard en Kwekerij gratis te bezoeken. Hier lees je wat er allemaal te doen, leren en beleven valt in de Boomgaard en Kwekerij tijdens de open dagen. 

Open Dagen 
Paasmaandag 18 april, zondag 15 mei, zaterdag 18 juni, open van 11.00 – 16.00.

Zomeropenstellingen
Alle zaterdagen van 9 juli tot en met 10 september, en twee extra zondagen, 31 juli en 21 augustus,, open van 11.00 – 15.00.

Afbeelding bij Informatiecentrum

Informatiecentrum

In het informatiecentrum op de Parade, aan de overzijde van het paleis, krijgen bezoekers een voorproefje op de plannen en ontwikkelingen voor Paleis Soestdijk | Made By Holland.

Afbeelding bij Royal Park Live 2022

Royal Park Live 2022

Van 30 juni tot en met 10 juli: Royal Park Live. Zomeravondconcerten in de tuin van Paleis Soestdijk. Optredens van onder meer Nile Rodgers & Chic, De Dijk, Jamie Cullum, Racoon, Van Morrison en Robert Plant & Alison Krauss.

Het laatste nieuws

Afbeelding bij Open dagen Boomgaard en Kwekerij Paleis Soestdijk

Open dagen Boomgaard en Kwekerij Paleis Soestdijk

IVN Eemland werkt met een vast team van IVN experts en vrijwilligers aan het herstel, planten, kweken en onderhoud van de Boomgaard en Kwekerij van Landgoed Paleis Soestdijk. Vanaf 18 april zijn bezoekers weer van harte welkom om de Boomgaard en Kwekerij te bezoeken!

Afbeelding bij Hedendaagse kunst in Park Paleis Soestdijk

Hedendaagse kunst in Park Paleis Soestdijk

Van 13 mei tot en met 5 augustus is het park van Paleis Soestdijk geopend voor het publiek met de kunsttentoonstelling: VOORLOPERS.  Kunstenaars van nu, gevestigd en nieuw talent verbeelden in de tentoonstelling actuele thema’s zoals biotechnologie & design, duurzaamheid & recycling, maar ook de veranderende betekenis van erfgoed.

Afbeelding bij Zieke bomen door plaag in bos Paleis Soestdijk 

Zieke bomen door plaag in bos Paleis Soestdijk 

Op landgoed Paleis Soestdijk worden zo’n 500 dode en zieke fijnsparren en lariksen geruimd. De bomen zijn aangetast door schimmels en insecten zoals de “letterzetter”. Ook een aantal zilversparren is aangetast. De actie is nodig om de plaag af te remmen.

Ik blijf graag op de hoogte van het laatste nieuws

Scroll naar top