Activiteiten Paleis Soestdijk

Paleis & Parade

Het Paleis is op dit moment gesloten in voorbereiding van de restauratie en renovatie. Benieuwd naar de toekomstplannen? Bezoek het Informatiecentrum op de Parade aan de overzijde van het paleis op zondag, tussen 12.00 en 16.00.

Kunst in het park – Bezoek VOORLOPERS

Van 13 mei t/m 14 augustus 2022 is de kunsttentoonstelling VOORLOPERS te zien in het park van Paleis Soestdijk. VOORLOPERS laat je kennismaken met hedendaagse kunst die nieuwe verhalen en perspectieven biedt. Kunstenaars van nu, gevestigd én nieuw talent, verbeelden actuele thema’s, zoals innovatie en (bio)technologie, duurzaamheid en recycling, maar ook de veranderende betekenis van erfgoed.

Het publiek verkent het park via kunstwerken die een uitnodigend, interactief, veelstemmig, diepgravend of vrolijk gesprek aangaan over natuur-cultuur in Nederland, de geschiedenis en de toekomst van het park, en de mogelijkheden van nieuwe duurzame ontwikkelingen, met en in de natuur. Met een frisse en actuele blik op hedendaagse en vernieuwende buitenkunst legt VOORLOPERS op een unieke historische locatie de focus op het aanboren van nieuwe verhalen, ervaringen, belevenissen en perspectieven voor het park van Paleis Soestdijk. VOORLOPERS is een niet te missen kunstevenement voor een breed publiek: jong en oud, divers en kleurrijk, liefhebbers van natuur, kunst en cultuur, erfgoed en geschiedenis, passanten en dagjesmensen. Te midden van Nederlandse geschiedenis en erfgoed, uitgesproken tuincultuur met speelse en historische connotaties, is er voor voorlopers en publiek alle ruimte en rust om nieuwe betekenis te geven aan het park van Paleis Soestdijk.

Openstelling Boomgaard en Kwekerij

Een beetje verstopt achter oude beukenhagen, direct tegenover Paleis Soestdijk, bevinden zich de Boomgaard en Kwekerij van Paleis Soestdijk. Generaties lang werden er hier onder meer appels, peren, walnoten, bessen en bloemen gekweekt voor de koninklijke familie. IVN Eemland werkt met een vast team van IVN-experts en vrijwilligers van Paleis Soestdijk aan het herstel, planten, kweken en onderhoud van de Boomgaard en Kwekerij van Landgoed Paleis Soestdijk. Vanaf 18 april zijn bezoekers weer van harte welkom om de Boomgaard en Kwekerij gratis te bezoeken. Hier lees je wat er allemaal te doen, leren en beleven valt in de Boomgaard en Kwekerij tijdens de open dagen. 

Zomeropenstellingen
Alle zaterdagen van 9 juli tot en met 10 september, en twee extra zondagen, 31 juli en 21 augustus,, open van 11.00 – 15.00.

Afbeelding bij VOORLOPERS – Kunst in Park Paleis Soestdijk

VOORLOPERS – Kunst in Park Paleis Soestdijk

Vanaf 13 mei is de kunsttentoonstelling VOORLOPERS te zien in het park van Paleis Soestdijk.  VOORLOPERS laat je kennismaken met hedendaagse kunst die nieuwe verhalen en perspectieven biedt. 

Afbeelding bij Open dagen Boomgaard en Kwekerij Paleis Soestdijk

Open dagen Boomgaard en Kwekerij Paleis Soestdijk

Breng een bezoek aan de Boomgaard en Kwekerij van Paleis Soestdijk De Boomgaard en Kwekerij van Paleis Soestdijk tellen bijna 1 hectare grond en zijn gelegen tegenover het Paleis op de Parade. Generaties lang werden er onder meer appels, peren, walnoten, bessen en bloemen gekweekt voor de koninklijke familie. De Parade is al sinds honderden …

Open dagen Boomgaard en Kwekerij Paleis Soestdijk Lees verder »

Het laatste nieuws

Afbeelding bij Staatssecretaris Cultuur en Media Gunay Uslu op werkbezoek bij Paleis Soestdijk

Staatssecretaris Cultuur en Media Gunay Uslu op werkbezoek bij Paleis Soestdijk

Naast een ontmoeting met mede-eigenaar van Paleis Soestdijk en kunsthistorica Maya Meijer Bergmans, ging de Staatssecretaris in gesprek met de curator van VOORLOPERS, Marie Jeanne de Rooij en kunstenaars Bob Hendrikx en David Bade.

Afbeelding bij Vijftig minderjarige vluchtelingen komen aan op voormalige marechausseekazerne Soestdijk

Vijftig minderjarige vluchtelingen komen aan op voormalige marechausseekazerne Soestdijk

Het college van Burgemeester en Wethouders van Baarn en het COA hebben overeenstemming bereikt over de opvang van vijftig minderjarige vluchtelingen.

Afbeelding bij Historische zalen Paleis Soestdijk geopend

Historische zalen Paleis Soestdijk geopend

Bezoek deze zomer buitenkunsttentoonstelling VOORLOPERS in het park van Paleis Soestdijk en krijg de unieke kans om binnen een kijkje te nemen in de historische zalen!

Ik blijf graag op de hoogte van het laatste nieuws

Scroll naar top