Soestdijk Academy

In 2020 is Paleis Soestdijk gestart met de Soestdijk Academy. Doel van de Academy is om relevante opleidingen in de regio en Nederland, te betrekken bij de renovatie en transformatie van het landgoed, door het bieden van stageplaatsen, onderzoeksprojecten en werkervaringsplekken.

Het landgoed als leer- & werkplek voor scholieren & studenten

Momenteel loopt er een project in samenwerking met Hogeschool Van Hall Larenstein uit Velp en de Reinwardt Academie (Amsterdamse hogeschool voor de kunsten). We voeren gesprekken over meerjarige samenwerkingen met o.m. MBO Amersfoort, Hogeschool Utrecht, HKU, Zadkine Vakschool Schoonhoven, ROC Midden Nederland en het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen.

Van Hall Larenstein

Begin mei zijn zo’n 50 tweedejaars studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein, Velp begonnen met een studieopdracht op Soestdijk. Van Hall Larenstein biedt opleidingen in o.a. tuin- en landschapsbeheer en mag zich de duurzaamste hogeschool van Nederland noemen. Op het landgoed van Paleis Soestdijk onderzoeken de studenten wat er nodig is om de kwekerij van de eeuwenoude moestuin en boomgaard exploitabel te maken voor de toekomst.

Reinwardt Academie

Studenten van de opleiding Restauratie en Conservatie van de Universiteit van Amsterdam (UvA) hebben negentiende-eeuwse schilderingen blootgelegd op deuren en wanden in de Baarnsche en Soester colonnades (de vleugels) van het paleis. De studenten hebben de opdracht gekregen de historische verflagen te onderzoeken en te relateren aan verbouwingen en de bewonersgeschiedenis van het gebouw.

Amerpoort

Cliënten van zorgorganisatie Amerpoort werken al een aantal maanden in de tuinen en het park van Paleis Soestdijk. Samen met de hovenier van het paleis zorgt de ‘klus- en groengroep’ van Amerpoort ervoor dat de tuinen er prachtig bij liggen. Dit doen ze door te snoeien, het onkruid te verwijderen, blad te ruimen, de gazons te maaien, en te kweken.

Scroll naar boven