H.K.H. Prinses Beatrix onthult het monument Koninklijk Gezin van Arthur Spronken in Park van Paleis Soestdijk

Foto onderschrift: Maya Meijer Bergmans en H.K.H. Prinses Beatrix onthullen de beeldengroep

In het park van Paleis Soestdijk onthult Prinses Beatrix samen met Maya Meijer Bergmans het monument ‘Het Koninklijk Gezin. Beeldhouwer Arthur Spronken maakte de bronzen beeldengroep in 1996 dat bestaat uit de portretten van toenmalig Koningin Beatrix. Prins Claus en hun drie zonen.

Het monument is door museum Beelden aan Zee langdurig in bruikleen gegeven aan Paleis Soestdijk. Het groepsportret stond op de patio van het Haags Museum en werden 1996 onthuld door toenmalig Koningin Beatrix. De Prinses gaat in gesprek met Caius Spronken, de zoon van Arthur Spronken, en heeft een ontmoeting met een afvaardiging van het museum Beelden aan Zee en Paleis Soestdijk.

Dit weekend, zaterdag 6 en zondag 7 april, wordt het park van Paleis Soestdijk opengesteld (vrij entree). Openingstijden 10.30 tot 17.00 uur. Ook de Oranjerie wordt geopend voor koffie, thee en een gebakje of een drankje met een saucijzenbroodje/ kaasbroodje. (zolang de voorraad strekt) . Gelieve zoveel mogelijk met het OV te komen. Er is een beperkt aantal parkeerplaatsen. Parkeerticket is niet gratis.

Foto: Patrick van Katwijk

Scroll naar boven