Made By Holland

Nederland heeft een indrukwekkende staat van dienst als het gaat om vernieuwende oplossingen die wereldwijd het verschil maken. Die innovaties zijn prachtige visitekaartjes in het buitenland, maar ook vliegwielen van onze eigen economie en aanjagers van duurzaamheid en verbinding. Door continu innovatie te stimuleren en faciliteren, creëren we een betere, welvarende toekomst voor ons allemaal.

Innovatie voor de toekomst

Op Paleis Soestdijk bieden we een onafhankelijk podium voor de kroonjuwelen van de Nederlandse maak- en kennisindustrie en vieren we de successen van innoverend Nederland. Op gelaagde en interactieve wijze presenteren wij in het paleis en het omringende park het beste van het beste dat ons land te bieden heeft op het gebied van water, agricultuur & voeding, energie en gezondheid.

Nieuwe perspectieven

We creëren een podium voor vooruitgang en een platform voor nieuwe ideeën en initiatieven. Daarmee bieden wij nieuwe perspectieven en inspireren we elkaar en de volgende generatie Nederlandse innovators. Zie het als een nationale vertaling van de wereldtentoonstellingen van gisteren, vandaag en morgen. Wie op Paleis Soestdijk is geweest, heeft vertrouwen in de toekomst en durft te investeren in zichzelf en anderen.

In 2025 opent het vernieuwende Paleis Soestdijk haar deuren voor het publiek.

Pijlers: podium, platform, praktijk en historie

Het vernieuwde Soestdijk presenteert een innovatief en inspirerend programma op basis van vier pijlers: Podium, Platform, Praktijk en Historie.

Podium

De kroonjuwelen van ondernemend en innovatief Nederland

In het paleis en het park presenteren we het beste van het beste van de Nederlandse maak- en kennisindustrie. De bezoeker voelt, proeft en ervaart de innovatie en inspiratie op het gebied van water, agricultuur & voeding, energie en gezondheid. We werken daarvoor nauw samen met universiteiten en vernieuwende platforms.

Platform

Waar innovators ideeën presenteren, toetsen en verder brengen

Het paleis wordt een ontmoetingsplek waar ondernemers en innovators hun ideeën pitchen, aanscherpen en verder brengen bij adviseurs, experts en mogelijke investeerders. Met een nieuw auditorium, stijlvolle vergaderruimtes, lounges en zalen voor presentaties bieden we ruimte aan ontmoeting, inspiratie en verbinding.

Praktijk

Innoveren kun je leren!

In het paleis komen innovatielabs, in samenwerking met bedrijven en platforms, groene energieleveranciers en diverse universiteiten. Kinderen en volwassenen beleven er samen de toekomst van de wereld, ze leren over de Nederlandse bijdragen en praten over oplossingen.

Historie

Een iconische plek van geschiedenis en traditie

In de historische stijlkamers brengen moderne, multimediale presentaties de bezoeker op vooruitstrevende wijze terug in de tijd. We laten zien hoe inspiratie en betovering al eeuwenlang de rode draad vormen in de rijke geschiedenis van het paleis en zijn voormalige bewoners. Volwassenen beleven er samen de toekomst van de wereld, ze leren over de Nederlandse bijdragen en praten over oplossingen.

Deelgebieden

Het plan verspreidt zich over drie deelgebieden op het landgoed: Paleis, Park en Parade.

Paleis

Het hoofdpaviljoen

In dit iconische gebouw komen alle pijlers samen: het podium op de eerste verdieping van het middendeel, het platform in de Soester vleugel, de praktijk in de Baarnse vleugel en de historie in de stijlkamers op de begane grond.

Park

Proeftuin voor de zintuigen

Het park vormt het decor voor een brede verzameling activiteiten en programma’s waarin alles draait om inspiratie en innovatiekracht. De Zocher-tuin wordt in ere hersteld en aangevuld met tijdelijke paviljoens en kunstwerken. We stellen een steeds wisselend programma samen dat bezoekers verrast en betovert.

Parade

Een warm welkom op Soestdijk

Het herenhuiscluster aan de overzijde van de Amsterdamsestraatweg wordt het entreeplein van het nieuwe Paleis Soestdijk. Hier ontvangen we bezoekers op een klassiek dorpsplein. Een kleinschalige setting waar behalve een informatiecentrum ook landwinkels, biologische horeca, een sfeervol hotel en ambachtelijke winkels te vinden zijn.

Scroll naar boven