Het landgoed in transitie

De komende jaren zullen de gebouwen op landgoed Paleis Soestdijk grondig gerenoveerd worden en klaargemaakt voor de nieuwe bestemming als landingsplek voor innovatief en ondernemend Nederland. De voorbereidingen zijn in volle gang. Zodra het bestemmingsplan is goedgekeurd zal de renovatie zo snel mogelijk starten.

Duik in de plannen

Videoserie: een nieuwe bestemming voor Paleis Soestdijk

Aflevering 1
De Ambitie – Paleis Soestdijk over 10 jaar

Ton en Maya Meijer-Bergmans, eigenaren Paleis Soestdijk. Ton Meijer: ‘Je doet eigenlijk de Nederlanders onrecht om deze plek te laten zoals het is. Dat verdient deze plek niet en dat verdient Nederland ook niet.’ Maya Meijer-Bergmans: ‘Door deze invulling er aan te geven kunnen we Paleis Soestdijk, het erfgoed, behouden voor de toekomst en Nederland kennis laten nemen van alles waar Nederland goed in is.’

Aflevering 2
De Zocher paleistuin en -park gereedmaken voor een volgende generatie

Sander Rombout van Copijn Tuin- en Landschapsarchitecten: ‘Meer dan 300 jaar was het park gesloten voor het publiek. In samenwerking met In Arcadië en Groen erfgoed hebben wij een restauratieplan gemaakt om de Zocher paleistuin en -park gereed te maken voor een volgende generatie. En daar zijn we heel trots op.’

Aflevering 3
Van Paleis Soestdijk het allereerste energieneutrale paleis ter wereld maken

In opdracht van Paleis Soestdijk heeft Suze Gehem, oprichter van De Groene Grachten in samenwerking met Techniplan een plan gemaakt voor het verduurzamen van Paleis Soestdijk. De ambitie is om Paleis Soestdijk het allereerste energieneutrale paleis ter wereld te maken.

Aflevering 4
Verder bouwen aan de geschiedenis van Paleis Soestdijk

Hylkema Erfgoed heeft meer dan 25 jaar ervaring in de transformatie en restauratie van erfgoed. Voor Paleis Soestdijk variëren de werkzaamheden van het verkrijgen van subsidies, het uitvoeren van bouwhistorisch onderzoek, de bouwkundige opname, het opstellen van begrotingen, tot het opstellen van een restauratieplan en het begeleiden van de daadwerkelijke restauratie en transformatie.

Aflevering 5
De transformatie van een paleis naar een publiek erfgoed

Adriaan Geuze, Hoogleraar Landschapsarchitectuur aan de Wageningen Universiteit en oprichter van West8 heeft meegewerkt aan het masterplan van Paleis Soestdijk I Made by Holland. De transformatie van paleis naar publiek erfgoed. Kijk hier de video.

Aflevering 6
De mooiste herinneringen aan Paleis Soestdijk

Roy Kars, na 43 jaar trouwe dienst als gebouw beheerder van Paleis Soestdijk is hij onlangs met pensioen gegaan. Zijn mooiste herinneringen? Het eerste defilé wat hij meemaakte in 1977 en het schaatsen op de vijver met collega’s en familie. Kijk hier de video.

Scroll naar boven