Reizend restaurant de Maaltuin in de kassen van Paleis Soestdijk

Geniet van een unieke horeca beleving in een royale ambiance

In mei en juni heb je de kans om de tuinen van Paleis Soestdijk op een unieke manier te ontdekken. Vanaf 16 mei vindt hier pop-up horecabeleving de Maaltuin plaats, een reizend restaurant dat sinds 2016 opent op bijzondere plekken als kastelen, paleizen, musea of botanische tuinen. In de lente is het heerlijk vertoeven in de kassen van Paleis Soestdijk. Op het moment dat het zeker niet meer gaat vriezen kunnen de planten naar buiten en maken ze plaats voor de eettafels van De Maaltuin. Paleis Soestdijk heeft veel eigenaren gehad en een ding hebben ze sowieso met elkaar gemeen: ze hadden alleen een enorme liefde voor de natuur! Zo was Mary Stuart regelmatig in de tuinen te vinden voor een fijne wandeling of om te tuinieren: ze hield van het verbouwen van exotische gewassen. Wandel zelf rond op het bijzondere landgoed en kom meer te weten over de geschiedenis van Paleis Soestdijk en haar tuin. Naast van boeiende verhalen geniet je van een heerlijk 5-gangen diner inclusief wijnarrangement, live muziek en een avond vol beleving.

Unieke horecabeleving in koninklijke tuinen

De Maaltuin laat bezoekers op een unieke en culinaire manier kennismaken met speciale locaties. Tijdens de editie in de kassen van Paleis Soestdijk worden bezoekers meegenomen in de koninklijke omgeving en krijgen zo meer te weten over het verleden, heden en toekomst van het paleis en de tuinen. Vanaf de poort van het paleis wandel je door de paleistuinen langs de watertoren, het bordes en langs de vijver terwijl je door middel van een podcast, kunst en creatieve uitingen de bijzondere verhalen van de locatie leert kennen. Uiteindelijk kom je aan bij de kassen van Paleis Soestdijk waar iedereen plaatsneemt aan lange eettafels en geniet van een heerlijk, speciaal samengesteld 5-gangen diner.

Tuinen van Paleis Soestdijk

Al sinds 1650 wordt Paleis Soestdijk bewoond, verbouwd en vernieuwd door stadhouders, graven en koninginnen. Dat klinkt misschien wat ouderwets, maar niets is wat het lijkt. Het paleis was haar tijd altijd al vooruit. Nieuwe uitvindingen, innovaties en technologieën zijn altijd onderdeel geweest van het landgoed. Ook de tuinen van het paleis kregen in de 19de eeuw een nieuwe verschijning. Met dit nieuwe ontwerp brak Paleis Soestdijk de traditie van de voorgaande strakke en zeer hoffelijke Franse tuinstijlen. De tuinen kregen slingerende paden, grillige waterpartijen en moest er zo organisch mogelijk uitzien. Ondanks dat dit als zeer landelijk werd beschouwd, was het ook vernieuwend en werden de tuinen gezien als ‘een voorbode van de revolutie’, of liever gezegd ‘de uiting van een vrijere denkwijze’.

Over De Maaltuin

De Maaltuin is een reizend restaurant dat sinds 2016 opent op bijzondere plekken zoals kastelen, paleizen, musea of botanische tuinen. Op een ongedwongen manier maak je kennis met de verhalen van deze bijzondere plekken. 

Meer informatie over De Maaltuin

Tickets:                                Tickets
Data:                                    16 mei t/m 16 juni 2024
Tijd:                                      van 18:00 tot +/- 22:00 uur
Ticketprijs:                          €119,95
Website:                              www.demaaltuin.nl

Scroll naar boven