Studenten van Aeres doen onderzoek naar bomen

Landgoed Paleis Soestdijk als leer- & werkplek voor scholieren & studenten

Studenten van Aeres MBO, onderdeel van de Soestdijk Academy hebben op enkele locaties op het landgoed van Paleis Soestdijk bomen geïnspecteerd volgens de VTA-methode. Visual Tree Assessment (VTA) is een methode om bomen te onderzoeken op eventuele gebreken. De bomen worden visueel beoordeeld op biologische en mechanische symptomen. Dit valt onder de zorgplicht en wordt gedaan om eventuele gevaarlijke situaties te voorkomen. Belangrijk, nuttig en zeer leerzaam voor de studenten.

Xander Schuurmans, Teamleider Aeres MBO Nijkerk: Wij zijn trots om als opleidingspartner van de Soestdijk Academy, bij te mogen dragen aan de transformatie van het landgoed. En laten we eerlijk zijn welke student kan zeggen dat hij of zij les krijgt op het landgoed van Paleis Soestdijk. Het is de droom van elke hovenier, dat je een bijdrage mag leveren aan de inrichting van park en tuin van Paleis Soestdijk. Als later onze studenten, met hun zoon of dochter, langs deze unieke plek lopen, weet ik zeker dat ze vol trots de verhalen vertellen over hun belevenissen op Paleis Soestdijk. Zo geven zij de rijke historie van het landgoed door aan de volgende generatie’.

Hester Lode, Rentmeester Paleis Soestdijk: De studenten controleren onder begeleiding van een docent o.a. de beuken bij de parkeerplaats van Paleis Soestdijk. Deze bomen variëren in leeftijd van 20 tot 200 jaar. Een belangrijke les voor de studenten is “een onveilige boom bestaat niet, een onveilige situatie wel”. De resultaten implementeren we in ons beheerplan van het bos. Kortom, een hele waardevolle samenwerking’.

Aeres
De ambitie van Aeres MBO Nijkerk is om het groene kennis- en opleidingscentrum te zijn van de Noord Veluwe, Amersfoort en Utrecht. Daarom leidt Aeres MBO Nijkerk studenten op in een eigentijdse omgeving. Met (onderzoeks)opdrachten die betekenisvol zijn en bijdragen aan de professionele ontwikkeling van onze student. De leer- en werkomgeving die het landgoed van Paleis Soestdijk biedt is uniek in Nederland.

Soestdijk Academy
Na Van Hal Larenstein is nu ook Aeres MBO partner van de Soestdijk Academy. Doel van de Academy is om relevante opleidingen in de regio en Nederland, te betrekken bij de renovatie en transformatie van het landgoed, door het bieden van stageplaatsen, onderzoeksprojecten en werkervaringsplekken. Kijk hier voor meer informatie over de Soestdijk Academy.

Scroll naar boven