Tentoonstelling Lente in de maak!

5 april t/m 29 mei 2023

Heb je altijd al het Downton Abbey-gevoel willen ervaren? Dit is je kans! Dit voorjaar gaat Paleis Soestdijk weer open voor publiek en kan je een kijkje achter de schermen nemen. In de personeelsruimtes zijn o.a. de porseleinkamer, telefooncentrale, bloemenkamer, gewerenkamer en de wijnkelder onder het bordes geopend.

Verschillende Koninklijke zalen zijn ingericht als wunderkammers met ieder hun eigen thema. Zo vind je in de Stuczaal de bijzondere privé collectie van Tik Bayer-Looman met unieke beschilderde en bewerkte eieren, om helemaal mee in de paassfeer te komen. Stichting Sierk Schröder heeft o.a. drie levensgrote portretten van de Koninklijke Familie beschikbaar gesteld, deze zijn te zien in de Waterloozaal. Uit een privé collectie hebben we werken van M.C. Escher die voor het eerst getoond worden. Werken van de Porceleyne Fles en koninklijke sleeën zijn te bewonderen in de Leuvenzaal. De Historische Kring Baerne stelt historische stukken tentoon. Antiquair Bert Degenaar en Piet Jonker Architectual Antiques bekend van Van Onschatbare Waarde richten beiden hun eigen wunderkammer in, samen met Darwin, Sinke & van Tongeren. Op de Parade zijn het Koetshuis en de Stallen open voor het publiek met koetsen en rijtuigen verzameld door Jan De Nerée tot Babberich, uit de Stichting Rijtuigenmuseum Duinrell.

Toegang Paleis

Voor een combiticket met entree tot de tuin, het paleis en de stallen:

0 – 4 jaar – gratis toegang

5 – 17 jaar – €10,-

Vanaf 18 jaar – €15,-

Toegang Park

Het is niet mogelijk om alleen het paleis te bezoeken, een ticket met entree tot het paleis is inclusief entree tot het park en de stallen. In deze periode is er in de tuin een speciale Dikkie Dik Speurtocht, de tuin is ook te bezoeken zonder speurtochtboekje.

Reserveren

Je kan van te voren je kaartje online kopen, maar dit kan ook ter plekke.

Openingstijden en meer informatie

Landgoed Paleis Soestdijk is geopend van woensdag tot en met zondag van 11:00 – 17:00 uur. Inclusief feestdagen Pasen, Pinksteren en Hemelvaart, exclusief 26 april, Koningsdag en 17 mei. De kassa opent om 10:30 uur en de laatste entree tot het paleis is om 16:00 uur. De stallen zijn geopend vanaf 13:00 uur.

Groepsbezoeken

Groepsbezoek op maat? Neem contact op met Joan Heidinga voor de verschillende mogelijkheden, j.heidinga@paleissoestdijk.nl.

Parkeren

Voor vragen over parkeren en toegankelijkheid, ga naar onze veelgestelde vragen.

Eten & drinken in de Oranjerie

Combineer je bezoek aan de tentoonstelling Lente in de maak! en/of de Dikkie Dik Speurtocht met een bezoek aan onze Oranjerie. Tussen 5 april en 29 mei is deze geopend door Maison van den Boer met een heerlijke kaart.
*Let op! I.v.m. opbouw in aanloop naar Koningsdag is de Oranjerie gesloten op woensdag 26 april

Scroll naar boven