Veelgestelde vragen

Voor vragen over de transitie van Paleis Soestdijk kijk op deze pagina.

Wat zijn de openingstijden van Paleis Soestdijk?

Het landgoed en het paleis zijn in voorbereiding op de restauratie, en niet regulier geopend. Wel worden er door het hele jaar heen allerlei activiteiten en evenementen georganiseerd zodat het landgoed te bezoeken blijft. Kijk voor de aankomende activiteiten en de daarbij behorende openingstijden op onze agenda.

Is de paleistuin te bezoeken tijdens ‘De vrouwen van Soestdijk’?

Tijdens de tentoonstelling ‘De vrouwen van Soestdijk’ is de paleistuin ook geopend en te bezoeken. Entree voor een bezoek aan enkel de paleistuin is €3,50 en af te rekenen bij de kassa.

Kan ik eten en/of drinken bij Paleis Soestdijk?

Bij openstellingen zijn de Oranjerie en/of de Watertoren vaak geopend. Dit is verschillend per evenement, kijk op de pagina van het bestreffende evenement wat er mogelijk is. Er mag geen eten en/of drinken worden meegenomen of genuttigd binnen in het paleis. Bij de Oranjerie en bij de Watertoren op het landgoed mag dit wel.

Wat zijn de betaalmogelijkheden bij Paleis Soestdijk?

Op dit moment is het niet mogelijk om met contant geld bij Paleis Soestdijk te betalen. U kunt dus alleen met pin betalen.

Hoe kom ik bij Paleis Soestdijk?

U kunt Paleis Soestdijk bereiken te voet, per fiets, met het openbaar vervoer en met de auto. Zie bereikbaarheid. Voor de bereikbaarheid van de Parade en Boomgaard & Kwekerij, zie deze pagina.

Is er parkeermogelijkheid bij Paleis Soestdijk?

Paleis Soestdijk beschikt over een eigen afgesloten parkeerterrein, volg hiervoor de borden vanaf de provinciale weg of bekijk de uitgebreide routebeschrijving.* Vanaf het kassagebouw bij het parkeerterrein is het ongeveer 10 minuten wandelen naar de publieksingang van het paleis.

Hoeveel kost parkeren?

De kosten van het parkeren kunnen na afloop van uw bezoek bij het parkeerautomaat bij de kassa voldaan worden. U betaalt per minuut.

Parkeertarieven:
Uurtarief: € 1,50 | Dagtarief: € 5,00

Kunnen touringcars/bussen parkeren op het terrein?

Er zijn geen mogelijkheden voor touringcars en bussen om te stoppen of te parkeren op het terrein. Wel kunnen bezoekers uitstappen bij de reguliere bushalte naast de bezoekersingang. Touringcars kunnen kort parkeren aan de overzijde van de Amsterdamsestraatweg iets voor het kruispunt richting Soest.

Is er een fietsenstalling?

Bij de kassa is een stalling voor de fietsen.*

Is Paleis Soestdijk toegankelijk voor mensen met een rolstoel?

Ja, op onze parkeerplaats zijn parkeerplekken voor mindervaliden, naast de kassa. U betreedt het landgoed bij de kassa. Het landgoed is toegankelijk voor mensen met een rolstoel of rollator, dit geldt niet voor het Sportpark (Sportpaviljoen en Speelhuisje). Vanaf de kassa is het ongeveer 5 minuten lopen naar de Oranjerie en daarna 5 minuten lopen naar het paleis. Aan de achterkant van het paleis bevindt zich de rolstoelingang.

Alleen de bel-etage en het souterrain van het paleis zijn toegankelijk voor mensen die gebruik maken van een rolstoel. Andere verdiepingen zijn helaas (nog) niet bereikbaar.

Zijn er rolstoelen beschikbaar voor bezoekers?

Ja, er zijn rolstoelen en rollators ter beschikking voor bezoekers, deze bevinden zich bij de entreekassa. Onze vrijwilligers assisteren u hier graag bij, informeer hiernaar bij entree.

Zijn er miva toiletten bij Paleis Soestdijk?

Er is een mindervalidentoilet in de Oranjerie en in het paleis.

Mag ik telefoneren, fotograferen of filmen binnen in Paleis Soestdijk?

Het is niet toegestaan te telefoneren en te filmen binnen in het paleis. Fotograferen is toegestaan onder voorwaarden: geen flits, geen statief, alleen voor privégebruik en fotograferen is niet in alle ruimten toegestaan, zie aanwijzing per ruimte.

Mogen honden mee naar Paleis Soestdijk?

Het landgoed is toegankelijk voor honden, mits aan de lijn. Binnen in het paleis zijn honden niet toegestaan, deze regel geldt niet voor hulphonden.

Mag ik roken op het landgoed van Paleis Soestdijk?

Nee, roken is niet toegestaan.

Kan ik een ruimte huren bij Paleis Soestdijk?

Ja, dit kan. Bekijk hiervoor onze verhuurpagina.

*Het parkeren van auto’s en fietsen geschiedt op eigen risico. De eigenaar aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor diefstal, beschadiging en/of verlies van uw eigendommen.

Scroll naar boven