Zondag 13 oktober: Oogstfeest kwekerij & boomgaard

Op zondag 13 oktober sluiten we het seizoen af met een Oogstfeest bij de kwekerij en boomgaard. In de boomgaard werden vroeger de appels, peren, pruimen en noten geteeld voor de koninklijke familie.

Geniet van de boomgaard met plukrijp fruit. Er is een proeverij en het is mogelijk om producten te kopen. Er worden verschillende appels aangeboden, van vaste appeltaartappels tot sapzoete handappels, handperen en stoofperen en verschillende walnootsoorten. Als u een lievelingssoort heeft gevonden, kunt u zich inschrijven voor een ent-cursus (medio maart 2020 ) en kunt u van de oudste appelboom of van bijv. een frambozenstruik in uw eigen tuin opkweken.

Sinds begin dit jaar zetten Stichting Trees for Peace en Baarnse Bloemen de traditie om eigen voedsel en bloemen te produceren op de Kwekerij op eigen wijze voort. In de kwekerij en boomgaard wordt  gifvrij gewerkt om een goede habitat te bieden aan vlinders en hommels, honingbijen en vinken.

Inspiratie en educatie over gezonde natuurlijke voeding staat hierin centraal.

Neem een picknick-kleed mee, koop een kopje koffie/limonade/thee in de boomgaard en geniet van deze geheime plek van Paleis Soestdijk.

Gezien het gelimiteerd aantal parkeerplaatsen wordt bezoekers geadviseerd te voet of met de fiets te komen. De kwekerij is alleen op zondag 13 oktober 2019 geopend tussen 12.00 uur en 17.00 uur. De ingang van de kwekerij is te bereiken via het Toeristisch Opstappunt aan de overkant van het Paleis. De toegang voor de kwekerij en boomgaard is gratis. Ook het paleis bezoeken? Koop dan makkelijk een kaartje online of terplekke bij de kassa bij de entree.

Scroll naar boven