[2018] Paleis Soestdijk: Zomeravond films in de tuin

Let op: deze informatie heeft betrekking op Cinema Soestdijk 2018. Geïnteresseerd in het programma voor dit jaar? Bekijk hier de informatie over Cinema Soestdijk 2019.

Cinema Soestdijk brengt deze zomer 4 prachtige films naar het paleis. Op 22, 23, 24 en 25 augustus vinden deze bijzondere filmavonden plaats in de tuin aan de achterzijde van het paleis. Bezoekers zijn welkom met eigen picknickmand en kleed of strandstoel, of kunnen een stoel vooraf reserveren. In de magische setting van Paleis Soestdijk is dit het recept voor een heerlijk ontspannen avond.

Cinema Soestdijk presenteert de volgende films:

Phantom Thread – woensdag 22 augustus
Een film over de gerenommeerde couturier Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) en zijn zus (Lesley Manville) als middelpunt van de glamoureuze Britse modewereld in het naoorlogse Londen van de jaren vijftig.

“Met zijn nieuwste film schept Paul Thomas Anderson een fraai aangekleed portret van een artiest die een creatieve ontdekkingsreis doormaakt, en van de vrouwen die zijn wereld draaiende houden”.

Le fabuleux destin d’Amélie Poulain – donderdag 23 augustus
Romantische schikgodin in een sprookje zonder cynisme; over het meisje Amélie Poulain die als serveerster werkt en woont in het centrum van Parijs.

“Werkelijk overláden met prijzen en nominaties werd dit suikertaartje van een romantische komedie.”

Victoria & Abdul – vrijdag 24 augustus
Het waargebeurde verhaal van de buitengewone vriendschap tussen Koningin Victoria (Judi Dench) en Abdul Karim, een jonge klerk uit India. Victoria and Abdul is de nieuwe film van Stephen Frears, de regisseur van The Queen en Philomena.

“Dench is kostelijk als koningin Victoria”

La Grande Bellezza – zaterdag 24 augustus
Jep Gambardella, een 65 jarige, succesvolle journalist die zich beweegt tussen cultuur en het goede leven in Rome.

“Een film die duidelijk verwijst naar het legendarische La dolce vita van Fellini, zonder daarbij aan eigenheid in te boeten”.

 

Praktische informatie
De tuin van Paleis Soestdijk is geopend vanaf 18.00 uur. Om circa 21.00 u starten de films die, met een pauze van zo’n 20 minuten, om 23.30 uur eindigen. Restaurant Oranjerie Soestdijk is geopend voor diner van 18.00 tot 20.30 uur. Kaarten voor het VIP arrangement inclusief diner zijn alleen vooraf online te reserveren.

Tickets en prijzen
Regulier filmticket € 18,50 (exclusief zitplaats)
Filmticket met zitplaats € 19,50
VIP arrangement € 49,50 (inclusief diner & drankjes)

IJzersterke films op een historische locatie
Cinema Soestdijk is een samenwerking met Filmtheater ’t Hoogt en maakt deel uit van het project ‘Cinema Buiten – IJzersterke films op historische locaties’. Dit project is opgezet samen met provincie Utrecht in het kader van 2018 Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.

Scroll naar boven