Wereldkankerdag – paleis kleurt paars

Vandaag is het Wereldkankerdag een dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor de impact van kanker. Maar ook voor het belang van preventie, vroege opsporing, behandeling en nazorg.
Kanker draag je niet alleen
Sinds 2016 vraagt het Wereld Kanker Onderzoek Fonds op Wereld Kanker Dag in Nederland extra aandacht voor de persoonlijke impact van kanker. Dit doet het fonds met de campagne Kanker draag je niet alleen. Onderdeel van deze campagne is het paarse lintje met diezelfde boodschap erop.
Het paarse lintje
Het lintje wordt gedragen op 4 februari als steunbetuiging en eerbetoon aan iedereen die geraakt wordt door kanker. Veel mensen dragen het lintje ook uit dankbaarheid aan iedereen die er voor hen is of was in moeilijke tijden vanwege kanker. Sinds begin januari werd het lintje massaal aangevraagd bij het Wereld Kanker Onderzoek Fonds.

Paarse verlichting
Dit jaar sluiten Paleis Soestdijk, Gemeente Haarlem, Gemeente Haarlemmermeer en Gemeente Den Haag zich bij het Wereld Kanker Onderzoek Fonds, en alle mensen die het paarse lintje dragen, aan om op Wereld Kanker Dag iedereen in Nederland te laten weten dat kanker ons allemaal raakt, maar dat je kanker niet alleen draagt. Zij gaan dit doen door verschillende locaties paars te verlichten.

Frans van der Avert, Directeur Paleis Soestdijk I Made by Holland: “Wij ondersteunen het initiatief van harte. Met het paars uitlichten van het paleis dragen we bij aan het aandacht vragen voor Wereld Kanker Dag. Het landgoed van Paleis Soestdijk wordt de komende jaren gerestaureerd en gerenoveerd. Naast de historie wordt er op interactieve wijze in het paleis en het omringende park ingezoomd op de thema’s water, energie, voeding en gezondheid. Nederlandse innovaties waar wij wereldwijd impact maken, ook op het gebied van oncologie.” 

Scroll naar boven