Mooiste herinneringen aan Paleis Soestdijk

In deze videoserie nemen wij u mee op weg naar de nieuwe bestemming van Paleis Soestdijk. Achter de schermen wordt immers al een paar jaar hard gewerkt aan de voorbereiding van de restauratie, renovatie en nieuwe bestemming van het totale landgoed.

In deze videoserie komen belangrijke spelers aan het woord over hun expertise en bijdrage aan de transformatie van Paleis Soestdijk tot het onafhankelijke podium voor de kroonjuwelen van de Nederlandse, innovatieve maak- en kennisindustrie. Zo wordt Paleis Soestdijk een plek van en voor alle Nederlanders.

Aflevering 6: ‘De mooiste herinneringen aan Paleis Soestdijk

Roy Kars, na 43 jaar trouwe dienst als gebouw beheerder van Paleis Soestdijk is hij onlangs met pensioen gegaan. Zijn mooiste herinneringen? Het eerste defilé wat hij meemaakte in 1977 en het schaatsen op de vijver met collega’s en familie.

 

Afl. 1: ‘De Ambitie – Paleis Soestdijk over 10 jaar’
Ton en Maya Meijer-Bergmans, eigenaren Paleis Soestdijk. Ton Meijer: ‘Je doet eigenlijk de Nederlanders onrecht om deze plek te laten zoals het is. Dat verdient deze plek niet en dat verdient Nederland ook niet.’ Maya Meijer-Bergmans: ‘Door deze invulling er aan te geven kunnen we Paleis Soestdijk, het erfgoed, behouden voor de toekomst en Nederland kennis laten nemen van alles waar Nederland goed in is.’ Kijk hier de video.

Afl. 2: ‘De Zocher paleistuin en -park gereedmaken voor een volgende generatie’
Sander Rombout van Copijn Tuin- en Landschapsarchitecten: ‘Meer dan 300 jaar was het park gesloten voor het publiek. In samenwerking met In Arcadië en Groen erfgoed hebben wij een restauratieplan gemaakt om de Zocher paleistuin en -park gereed te maken voor een volgende generatie. En daar zijn we heel trots op.’ Kijk hier de video.

Afl. 3: ‘Van Paleis Soestdijk het allereerste energieneutrale paleis ter wereld maken ’
In opdracht van Paleis Soestdijk heeft Suze Gehem, oprichter van De Groene Grachten in samenwerking met Techniplan een plan gemaakt voor het verduurzamen van Paleis Soestdijk. De ambitie is om Paleis Soestdijk het allereerste energieneutrale paleis ter wereld te maken. Kijk hier de video.

Afl. 4: ‘Verder bouwen aan de geschiedenis van Paleis Soestdijk’ – Ben Verfürden, Directeur Hylkema Erfgoed
Hylkema Erfgoed heeft meer dan 25 jaar ervaring in de transformatie en restauratie van erfgoed. Voor Paleis Soestdijk variëren de werkzaamheden van het verkrijgen van subsidies, het uitvoeren van bouwhistorisch onderzoek, de bouwkundige opname, het opstellen van begrotingen, tot het opstellen van een restauratieplan en het begeleiden van de daadwerkelijke restauratie en transformatie. Kijk hier de video.

Afl. 5: ‘De transformatie van een paleis naar een publiek erfgoed’
Adriaan Geuze, Hoogleraar Landschapsarchitectuur aan de Wageningen Universiteit en oprichter van West8 heeft meegewerkt aan het masterplan van Paleis Soestdijk I Made by Holland. De transformatie van paleis naar publiek erfgoed. Kijk hier de video.

 

 

 

 

Scroll naar boven