Schaapskudde, nieuwe tijdelijke ‘bewoners’ landgoed

Baarn, 25 maart 2020 – Met ingang van woensdag 25 maart begraast de Schaapskudde Utrechtse Heuvelrug uit Soest het landgoed van Paleis Soestdijk. De schaapskudde zal het landgoed meerdere keren per jaar aandoen.

Paleis Soestdijk gaat een samenwerking aan met de schaapskudde van Werner & Ester Floor, die met hun kudde heideschapen diverse landgoederen en natuurterreinen in de omgeving begrazen. De schapen zullen onder andere de graslanden in het bos begrazen om de variëteit van florasoorten te bevorderen. “Wij zijn heel blij met deze nieuwe ‘bewoners’. In het bos willen we de komende jaren zoveel mogelijk natuurwaarden realiseren en het beweiden met schapen heeft hierop een heel positieve invloed. Daarnaast past dit in onze ambitie om van Paleis Soestdijk het eerste energie neutrale paleis en circulaire landgoed te maken“, aldus Frans van der Avert, Directeur Paleis Soestdijk | Made by Holland.

Het landgoed van Paleis Soestdijk ligt in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug waar de schaapskudde het jaar rond doorheen trekt. “Wij zijn verheugd dat Paleis Soestdijk voor een lokale schaapskudde kiest. Doordat wij met onze gescheperde kudde te voet door de gebieden lopen, is dit een zeer duurzame en milieuvriendelijke wijze van natuurbeheer”, zegt Ester Floor.

De komende jaren transformeert Paleis Soestdijk tot het onafhankelijke podium voor de kroonjuwelen van de Nederlandse, innovatieve maak- en kennisindustrie. Op gelaagde en interactieve wijze wordt in het paleis en het omringende park het beste van het beste dat ons land te bieden heeft gepresenteerd op het gebied van water, agricultuur & voeding, energie en gezondheid.

 

 

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maartje de Wit, Marketing & Communicatie Paleis Soestdijk, tel 06 21838165, email: m.dewit@paleissoestdijk.nl www.paleissoestdijk.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ester Floor, tel 06 28230372, e-mail: info@floorlandschapsbeheer.nl

 

 

Scroll naar boven