Samenwerking met ondernemers

Het landgoed Paleis Soestdijk staat aan de vooravond van een grootscheepse restauratie, renovatie en herinrichting. Paleis Soestdijk I Made by Holland wil ondernemers uit Baarn en Soest daar graag bij betrekken. Maandag 31 mei werd de intentieverklaring ondertekend met de bedrijvenkringen uit beide plaatsen. Hiermee willen wij het belang van samenwerking met ondernemers uit beide gemeenten onderstrepen.

Onder toeziend oog van de wethouders Aukje Treep uit Soest, haar Baarnse ambtgenoot Erwin Jansma en Jack van de Gevel (economische zaken gemeente Baarn) werd de intentieverklaring getekend door Mark de Kruijk, Algemeen Directeur van MeyerBergman Erfgoed Groep, Arthur Stuivenberg voorzitter van Platform Ondernemend Baarn (POB) en Judith de Pagter, voorzitter Soester Zakenkring (SZK).

Het doel van de intentieverklaring is om bij opdrachten en aanbestedingen ten aanzien van exploitatie, toekomstig onderhoud en bouw van en op Landgoed Paleis Soestdijk, daar waar mogelijk, ondernemers uit Soest en Baarn te betrekken. Er is met de intentieverklaring sprake van een lokaal voorkeursbeleid zoals dat ook door de beide gemeenten wordt gehanteerd in hun aanbestedingsregels. Deze aanbestedingsregels zijn door zowel POB als de Soester Zakenkring in het lokale bedrijvenregister beschreven.

Bedrijvenregister
Het bedrijvenregister van zowel de POB als de SZK  geeft een up-to-date overzicht van de bij de bedrijvenkring bekende ondernemingen in respectievelijk Baarn en Soest. Voordeel voor de ondernemer is dat deze én snel bedrijven in zijn vestigingsplaats kan vinden én snel bij aanbestedingen door haar eigen gemeente en door andere ondernemers gevonden kan worden. Om goed vindbaar te zijn, is het belangrijk dat ondernemers hun profiel invullen in het bedrijvenregister. Ondernemers in Baarn kunnen dit doen via www.pobbaarn.nl/bedrijvenregister. Ondernemers in Soest doen dit via de website van Zakelijk Soest.

Businessclub Soestdijk
Ondernemers, startups en ZZP’ers die met hun producten en/of dienstverlening menen een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van Paleis Soestdijk worden van harte uitgenodigd om lid te worden van de Businessclub Soestdijk. Aanmelden via  businessclub@paleissoestdijk.nl. met daarbij een korte toelichting over het bedrijf en/of de expertise. De inschrijving is al een aantal maanden open en diverse ondernemers uit Soest en Baarn hebben zich aangesloten bij de Businessclub Soestdijk. Frans van der Avert, directeur van Paleis Soestdijk I Made by Holland: ,,Ondernemers die zich hebben aangemeld worden regelmatig op de hoogte gehouden over de voortgang en we nodigen ze uit voor (digitale) bijeenkomsten waar we onderdelen van onze plannen nader toelichten. Als de maatregelen van de overheid het weer toelaten organiseren we twee keer per jaar een Soestdijk Business Club borrel.”

Het paleis is momenteel dicht voor de zakelijke verhuur vanwege de aanstaande restauratie en renovatie. De Oranjerie en het park blijven open voor externe verhuur en voor eigen bijeenkomsten, ontvangsten en programmering. In de Oranjerie worden relaties, partners en bezoekers van het Landgoed Paleis Soestdijk geïnformeerd over de toekomstige invulling van het landgoed. Daarbij wordt ingezoomd op grootse Nederlandse thema’s, namelijk: water, agricultuur & voeding, energie en gezondheid.

Scroll naar boven