Publieksopenstelling in 2020

Paleis Soestdijk ook in 2020 nog toegankelijk bij populaire publieksactiviteiten
Laatste reguliere publieksopenstelling op 5 januari 2020

Bij de overdracht van Paleis Soestdijk in december 2017 heeft de nieuwe eigenaar, MeyerBergman Erfgoed Groep, bekendgemaakt het paleis nog twee jaar elk weekend open te zullen stellen voor het publiek. Op zondag 5 januari 2020 eindigt deze reguliere publieksopenstelling. Om geïnteresseerden toch de kans te geven ook volgend jaar het paleis te bezoeken en de voorbereidingen voor de nieuwe bestemming te kunnen volgen, is besloten om het paleis in 2020 een beperkt aantal keren open te stellen voor publiek. Deze openstellingen zullen plaatsvinden in combinatie met populaire publieksactiviteiten. Voor zover de voorbereidingen van de renovatie dat toelaten, zullen landgoed en paleis ook nog beschikbaar zijn voor besloten evenementen.

Bijzondere activiteiten
Met het besluit om het paleis in 2020 toch nog een aantal maal open te stellen voor publiek, wordt voorkomen dat het landgoed jarenlang niet toegankelijk zou zijn voor het grote publiek. Volgens planning zullen de (voorbereidende) bouwwerkzaamheden aan het paleis namelijk minimaal tot 2023 duren. De beperkte openstelling zal in 2020 gekoppeld worden aan populaire publieksactiviteiten. Daarbij kan gedacht worden aan activiteiten zoals de Royal Run, het Concours d’Elegance, Koningsdag met Omroep MAX, het Open Monumentenweekend en concerten in de Paleistuin.

Directeur Floris de Gelder: “Op bijzondere momenten blijft het paleis toegankelijk. Daarnaast kiezen wij er voor om al onze tijd, energie en aandacht te besteden aan de plannen voor de toekomst. Achter de schermen werken we al een paar jaar keihard aan de voorbereiding van de restauratie en de nieuwe bestemming. Doel is immers om zo snel mogelijk de restauratie af te ronden en het ‘nieuwe’ Paleis Soestdijk te openen voor het grote publiek. Waarbij overigens, naast de plannen om van Soestdijk de plek voor innovatief en ondernemend Nederland te maken, ook de stijlkamers volledig worden gerestaureerd. Daarmee blijven deze historische ruimtes dus ook in de toekomst toegankelijk voor het publiek.”

Paviljoen voor de toekomst
In de eerste helft van 2020 krijgt de Oranjerie, nu in gebruik als restaurant, een nieuwe functie en wordt “Paviljoen voor de Toekomst”; hier zullen de toekomstplannen voor het landgoed en het paleis worden gepresenteerd. Daarnaast blijft ook de Oranjerie beschikbaar voor besloten bijeenkomsten.

 

Scroll naar boven