[2018] Peter Riezebos werkt aan zijn ‘Nachtwacht’ op Paleis Soestdijk

Momenteel schildert Peter Riezebos een hedendaagse versie van Rembrandts iconische meesterwerk ‘De Nachtwacht’ in het historische Paleis Soestdijk. Met dit kunstwerk wil Peter enerzijds zijn bewondering uitspreken voor de originele Nachtwacht en het Rijksmuseum, en anderzijds aandacht vragen voor hedendaagse, Nederlandse kunst.

Paleis Soestdijk
De komende jaren zal Paleis Soestdijk, na een grondige renovatie, een nieuwe bestemming krijgen. Paleis Soestdijk wordt het Nederlands podium voor innovatie en excellent ondernemerschap. De in Shanghai wonende Nederlandse kunstenaar Peter Riezebos (1980) behoort zeker tot de top van Nederland en geniet vooral in Azië grote bekendheid. Zijn creatieve werk omvat tekeningen en schilderijen, voornamelijk in abstracte, figuratieve en neo-expressionistische stijl.

Daarnaast is hij auteur van de autobiografische bestseller ‘Van mavo tot Harvard’ waarin hij zijn levensverhaal vertelt van probleem leerling op de middelbare school tot excellent student die maar liefst vier universitaire studies heeft afgerond.

Peter Riezebos: “Het is geweldig om juist hier op Paleis Soestdijk aan een hedendaagse versie van het meesterwerk van Rembrandt te werken. Ook Paleis Soestdijk, ‘meesterwerk’ van onze Vaderlandse geschiedenis, krijgt immers een nieuwe bestemming de komende jaren. Rembrandt is een van de grootste kunstenaars in de geschiedenis. De relatie van mijn werk tot de Nachtwacht is zowel qua kleur, compositie en figuratieve elementen duidelijk herkenbaar. Natuurlijk geef ik er een eigen draai aan, door onder meer behoud van mijn persoonlijke schilderstijl en de implementatie van nieuwe aspecten. Dat is hier op Paleis Soestdijk de ruimte heb gekregen om hier aan te werken is geweldig. ”

Het kunstwerk genaamd ‘Ode aan de Nachtwacht’, is een zogenaamde triptych van 280/400cm in acryl en olieverf. Het kunstwerk zal officieel gepresenteerd worden tijdens de LXRY fair in Amsterdam die van 6 tot en met 10 december in de RAI te Amsterdam.

Scroll naar boven