PERSBERICHT: Paleis Soestdijk locatie voor reizend restaurant De Maaltuin in historische stijlkamers van het paleis

Bourgondiërs met een liefde voor cultuur en erfgoed kunnen van 11 januari t/m 18 februari dineren in het paleis. Vier historische stijlkamers waaronder de Witte Eetzaal, gaan open voor het publiek. Het menu en de beleving is geïnspireerd op de expositie “De vrouwen van Soestdijk die tot voor kort zo’n 38.000 bezoekers trok.

We kijken er naar uit om dit nieuwe jaar de Maaltuin bezoekers weer te ontvangen. Na eerdere edities in de stallen, de kassen en het koetshuis wordt dit de eerste editie in het paleis. De Maaltuin reist al sinds 2016 langs de prachtigste erfgoedlocaties, maar een kans om in het paleis, onder de kroonluchters, te dineren. Dat is uniek! Voor deze editie kunnen we een beperkt aantal gasten ontvangen. Ontdek het verhaal achter de vrouwen van Soestdijk, tijdens een heerlijk diner in de Witte Eetzaal, Hoeksalon, Empiresalon of in Wilhelmina’s appartement.  Extra leuk: gasten kiezen zelf het vertrek waarin zij dineren.

Over De Maaltuin
Reizend restaurant De Maaltuin trekt langs erfgoedlocaties en diept hartverwarmende en spraakmakende verhalen uit, waardoor gasten op een unieke manier kennismaken met deze plekken. Iedere editie van De Maaltuin bestaat uit een aantal vaste ingrediënten: een verrassingsmenu met een verhaal, bijpassend wijn- of mocktailarrangement, live muziek en een aantal belevings-elementen. Zo ontdek je het bijzondere verhaal van de desbetreffende locatie.

Over Paleis Soestdijk
Paleis Soestdijk wordt de komende jaren gerestaureerd en gerenoveerd. Paleis Soestdijk is regelmatig geopend voor publiek met tentoonstellingen en activiteiten. Kijk op onze website voor de agenda of volg ons op social media @paleissoestdijk.De ticketverkoop van de Maaltuin gaat erg hard, er zijn nieuwe data toegevoegd. Kijk voor meer informatie, data en tickets op www.demaaltuin.nl/inpaleissoestdijk

[Einde persbericht]

Scroll naar boven