Paleis Soestdijk: fontein in de voortuin, amfitheater in de achtertuin

Baarn, 4 december 2018 – Inwoners van Baarn en Soest hebben maandag bij Oranjerie Soestdijk, de meer uitgewerkte voorstellen voor Paleis Soestdijk gepresenteerd gekregen door eigenaar MeyerBergman Erfgoed. Een belangrijke bijdrage aan deze plannen is geleverd door de vermaarde landschapsarchitect professor Adriaan Geuze (bureau West 8).   

Directeur Floris de Gelder schetste een negental succesvoorwaarden voor een duurzame ontwikkeling van Paleis Soestdijk; Een fontein in de voortuin, een auditorium aan de achterzijde aan de Soestervleugel en de wens bestaat om een amfitheater voor grotere evenementen in de achtertuin te realiseren. Op de Parade tegenover het paleis, is onder meer een hotel-restaurant en ambachtelijke detailhandel gepland. Verduurzaming is in de planvorming een belangrijk uitgangspunt.

Zoals in de zomer van 2017 al bekend werd gemaakt, komen er nieuwe woningen op het voormalig Marechausseeterrein: circa 50  woningen en evenveel appartementen in het duurdere segment.

De gemeenteraad van Baarn stelt naar verwachting het Ruimtelijk Kader voor het bestemmingsplan van Paleis Soestdijk begin 2019 vast.

 
Historische Kassen Paleis Soestdijk                      Floris de Gelder                      

 

Scroll naar boven