Paleis Soestdijk en het Nederlands Film Festival presenteren vijf zomerse filmavonden tijdens Cinema Soestdijk (29 aug t/m 6 sept)

Baarn, 19 juni 2019 – Cinema Soestdijk en het Nederlands Film Festival vertonen deze zomer vijf prachtige Nederlandse films tegen het magische decor van Paleis Soestdijk. Bezoekers van Cinema Soestdijk worden ondergedompeld in het beste en nieuwste van de Nederlandse filmcultuur.

De keuze voor Nederlandse films is bewust. In de transitie naar een nieuwe bestemming krijgt Paleis Soestdijk de komende jaren een duurzame, nieuwe rol als dé landingsplek voor het beste van de Nederlandse industrie en innovatie. Cinema Soestdijk, als onderdeel van de programmering van Paleis Soestdijk, heeft in het Nederlands Film Festival een samenwerkingspartner en curator gevonden, die de Nederlandse film centraal stelt. Met Cinema Soestdijk geeft het Nederlands Film Festival een voorproefje van het veelbelovende programma van het Nederlands Film Festival in Utrecht, dat van 27 september tot en met 5 oktober plaatsvindt.

Cinema Soestdijk vertoont dit jaar maar liefst vijf films. Op 29, 30, 31 augustus en op 5 en 6 september wordt de paleistuin omgetoverd tot een openluchtbioscoop. Deze bijzondere filmavonden vinden plaats in de tuin aan de achterzijde van het paleis. Bezoekers zijn welkom met een eigen picknickmand en kleed of strandstoel, of kunnen vooraf een filmticket met zitplaats reserveren.

Directeur Paleis Soestdijk, Floris de Gelder:  “De filmavonden bij Paleis Soestdijk zijn inmiddels een populaire traditie. Ik ben heel trots dat wij deze traditie nu samen met het Nederlands Film Festival kunnen voortzetten en vooral veel buurtgenoten op deze wijze kunnen ontvangen in het prachtige decor van de paleistuin”.

Algemeen Directeur Nederlands Film Festival, Silvia van der Heiden: “Met Paleis Soestdijk als achtertuin van het Nederlands Film Festival, is er een geweldige vertoningslocatie bijgekomen voor de Nederlandse film. We zijn blij dat Cinema Soestdijk onze Nederlandse producties op deze manier omarmt”.

Cinema Soestdijk start dit jaar met de vertoning van Dirty God op donderdag 29 augustus. Deze film gaat over een jonge alleenstaande moeder en haar gevecht tussen uiterlijke schoonheid en innerlijke waardigheid. Dirty God is het Engelstalig speelfilmregiedebuut van Sacha Polak, met een glansrol voor de 22-jarige Vicky Knight, zelf brandwondenslachtoffer en hier debuterend als actrice. Tickets voor Dirty God zijn vanaf nu verkrijgbaar via de website van Paleis Soestdijk.

De bekendmaking van de overige filmvertoningen volgt op vrijdag 21 juni, maandag 24 juni, dinsdag 25 juni en woensdag 26 juni via de website en Facebookpagina van Paleis Soestdijk. Tevens zal na bekendmaking van elke film direct de kaartverkoop starten via www.paleissoestdijk.nl.

Praktische informatie

  • De tuin van Paleis Soestdijk is geopend vanaf 18.00 uur. De film start om 21.00 uur, tijdens de film is er een pauze van ca. 20 minuten. Het einde van de voorstelling is om ca. 23.15 uur (dit kan, afhankelijk van de film, maximaal 15 minuten eerder of later zijn).
  • Vanaf 20.00 uur en in de pauze zijn drankjes en een beperkt assortiment snacks verkrijgbaar bij de Cinema.
  • Het paleis en Oranjerie Soestdijk zijn gesloten tijdens de Cinema avonden.

Geplande data:
Donderdag 29 augustus
Vrijdag 30 augustus
Zaterdag 31 augustus
Donderdag 5 september
Vrijdag 6 september

Prijzen:
Filmticket zonder zitplaats: € 17,50 per persoon
Filmticket met zitplaats: € 18,50 per persoon
Parkeerkaart voorverkoop:   € 5,00 per auto
Parkeerkaart op avond zelf:   € 7,00 per auto (beperkt beschikbaar)

Meer informatie over het Nederlands Film Festival
Het beste van de Nederlandse film, televisie en interactive komt samen op de 39e editie van het Nederlands Film Festival in Utrecht van 27 september tot en met 5 oktober 2019. Laat je meevoeren door gloednieuwe premièrefilms, documentaires en Tv-series en kijk je ogen uit bij interactieve installaties. Beleef het veelzijdige aanbod boordevol grensverleggende filmbeleving.

Kijk op www.filmfestival.nl voor meer informatie en kaartverkoop.

Meer informatie over Dirty God
Jade woont samen met haar tweejarige dochter bij haar moeder in een arbeiderswijk in Londen. In de bloei van haar leven heeft een wraakactie van haar ex haar achtergelaten met blijvende littekens. Het bruisende nachtleven was voor Jade een wekelijks hoogtepunt, maar tegenwoordig wordt ze in clubs vooral aangestaard. Hierdoor wordt ze gedwongen een herdefinitie van schoonheid te vinden. Ondanks alle pijnlijke ervaringen laat Jade zich niet uit het veld slaan.

Jaartal release: 2019
Duur van de film: 104 minuten
Regisseur: Sacha Polak
Producent: Marleen Slot, Michael Elliot
Cast: Vicky Knight, Katherine Kelly, Eliza Brady-Girard, Rebecca Stone en Bluey Robinson
Distributeur: Cinéart

Scroll naar boven