Online congres over verduurzamen van water

In de transitie naar een duurzame en circulaire industrie spelen industrie- en afvalwater een belangrijke rol. Tijdens het Watervisiecongres op 11 februari discussiëren we vanuit de Oranjerie op Paleis Soestdijk via live online talkshows over de huidige en toekomstige (on)mogelijkheden van water mining. Maar ook over de waarde van water als grondstof, energiedrager en koelmiddel. Wij zijn er trots op dat Paleis Soestdijk I Made by Holland een podium biedt voor de waterinnovators van Nederland.
In de transitie naar een duurzame en circulaire industrie spelen industrie- en afvalwater een belangrijke rol. Steeds meer partijen weten de bron van energie en grondstoffen te ontginnen. Tijdens Watervisie 2021 discussiëren we via live online talkshows over de huidige en toekomstige (on)mogelijkheden van water mining. Maar ook over de waarde van water als grondstof, energiedrager en koelmiddel.

De gevolgen van klimaatverandering worden steeds meer zichtbaar. Als reactie hierop passen overheden hun beleid aan en nemen bedrijven duurzaamheid steeds explicieter op in hun strategische doelen. Om de ecologische voetafdruk te verkleinen, verduurzamen bedrijven hun energievoorziening en sluiten ze de industriële grondstoffenkringloop. Water heeft in deze strategie, als grondstof en medium, nog meer waarde. Met tafelgasten uit de procesindustrie, industriewaterexperts en beleidsmakers belooft Watervisie 2021 spectaculairder dan ooit te worden.

Het landgoed van Paleis Soestdijk wordt de komende jaren gerestaureerd en gerenoveerd en krijgt een nieuwe bestemming als onafhankelijk podium voor de kroonjuwelen van de Nederlandse maak-en kennisindustrie. Op interactieve wijze wordt in het paleis en het omringende park het beste van het beste dat ons land te bieden heeft gepresenteerd. Daarbij zoomen we in op de thema’s waarmee wij Nederlanders wereldwijd grote impact hebben: voeding, energie, gezondheid en water.

Anne Schaepman, Adjunct directeur Paleis Soestdijk I Made by Holland: Wij zijn er trots op dat Paleis Soestdijk I Made by Holland een podium biedt voor de waterinnovators van Nederland en verwachten dat de locatie zeker zal bijdragen aan een geweldig congres.’

Scroll naar boven