Jonge ondernemers welkom op Paleis Soestdijk – samenwerking met De Stadstuin voor verhuur Paradeterrein

Baarn, 15 Oktober 2018 – Paleis Soestdijk is een samenwerking aangegaan met De Stadstuin voor de verhuur van ruimtes in de gebouwen op de Parade, onderdeel van het landgoed, tegenover het paleis. Het betreft werkruimtes tussen de circa 15m2 en 100m2 of ruimtes voor evenementen, meetings, televisie opnames, fotoshoots en presentaties tot circa 650m2. Zo wordt Paleis Soestdijk toegankelijk voor (creatieve) ondernemers, start-ups en freelancers en ontstaat er, ook vanwege de (netwerk)events en beschikbare faciliteiten die De Stadstuin initieert, een levendige community. Daarmee wordt opnieuw een deel van Paleis Soestdijk toegankelijk voor het publiek.

De Stadstuin is bekend vanwege haar locaties in Utrecht waar, door de verscheidenheid aan huurders en de actieve programmering, samenwerking en ontmoeting wordt gestimuleerd. De Parade van Paleis Soestdijk leent zich hier uitstekend voor; hier bevinden zich namelijk verschillende typen gebouwen die eerder dienst deden als woning en kantoorruimte voor het personeel van het paleis, maar ook de garage, de stallen en een statig Herenhuis. Gebouwen die allen ruimte bieden voor werkateliers, kantoren, studio’s en events en een plek die sinds juli jl. ook de thuisbasis is voor de Nederlandse Orde van Uitvinders (NOVU).

Floris de Gelder, Algemeen Directeur Paleis Soestdijk: “De Parade wordt het entreegebied van het landgoed waar leren en creëren centraal komt te staan. De komst van de NOVU was hierin een eerste stap. Samen met De Stadstuin gaan wij nu verder werken aan dit concept. Het grote netwerk van De Stadstuin, bestaande uit vooral jonge en veel startende ondernemers, biedt kansen voor onze ambities op deze plek. Ik ben blij dat we op deze wijze opnieuw een deel van het landgoed toegankelijk maken.”

Harmen Wiersema, De Stadstuin: “Dit is een geweldige kans voor ons om nu ook buiten Utrecht ondernemers een plek te kunnen bieden. De kwaliteit van de locatie en de diversiteit aan gebouwen op de Parade, hebben waanzinnig veel potentie om een heel inspirerende werkplek te worden. Het wordt niet het concept van De Stadstuin overigens, maar ik zie de mogelijkheden al helemaal voor me; een wekelijks gezamenlijk ontbijt in de stallen, yogalessen op het grasveld om de dag fris te beginnen en werkateliers en meetings op de voormalige ‘AA Zolder’. Als je op zoek bent naar een echt unieke werkplek, dan vind je die hier.”

De toekomst van Paleis Soestdijk
Sinds December 2017 is de MeyerBergman Erfgoed Groep, bekend onder meer van de Westergasfabriek, eigenaar van landgoed Paleis Soestdijk. De komende jaren blijft het landgoed geopend voor publiek en vindt de herontwikkeling en renovatie plaats. Naast een functie als podium voor innoverend en ondernemend Nederland, komen er in de toekomst een groot aantal andere functies waaronder evenementen en verblijfsfuncties. Door de veelheid aan functies en de afwisselende en ook steeds veranderende programmering, wordt Paleis Soestdijk een bestemming voor iedereen.

Verhuurinformatie via parade@paleissoestdijk.nl.

Scroll naar boven