Informatiecentrum Parade

Nieuwsgierig naar wat er gaat komen bij Paleis Soestdijk? Op de Parade, aan de overzijde van het paleis is sinds kort een Informatiecentrum geopend. Bezoekers krijgen hier een voorproefje op de plannen en ontwikkelingen voor Paleis Soestdijk | Made By Holland.

Het landgoed van Paleis Soestdijk wordt de komende jaren gerestaureerd en gerenoveerd. In 2024 opent het nieuwe Paleis Soestdijk | Made By Holland haar deuren. Naast de historie wordt er op interactieve wijze in het paleis en het omringende park ingezoomd op de thema’s water, energie, gezondheid, voeding en agricultuur. Met tijdelijke tentoonstellingen, lezingen, congressen en een rijk educatief aanbod worden hier straks dé Nederlandse oplossingen voor wereldwijde uitdagingen gepresenteerd aan het grote publiek.

Informatiecentrum
Om bezoekers te informeren over deze toekomstplannen is er in de voormalige boerderij een informatiecentrum voor Paleis Soestdijk I Made by Holland gevestigd. Ook kan men hier informatie krijgen over de Utrechtse Heuvelrug in samenwerking met het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei. Omwonenden, toeristen en bezoekers krijgen meer informatie over de ontwikkelingen en activiteiten op het landgoed en de toeristische activiteiten in de regio. Ook zijn er producten met een link naar het Paleis Soestdijk I Made by Holland te koop. 

De Parade
De Parade maakt al eeuwenlang onderdeel uit van het landgoed. In dit ‘dorpje’ aan de overzijde van het Paleis zijn naast de boerderij onder meer de koninklijke garage, de stallen, de kwekerij en de Intendantswoning gevestigd. Ook in de toekomst blijft de Parade een belangrijk onderdeel van Paleis Soestdijk | Made by Holland. De wens is dat op termijn de Parade meer wordt opengesteld voor publiek. Met activiteiten op het gebied van ‘Voeding en Agricultuur’, een van de vier pijlers van Made By Holland. De ambitie is dat er ook ondersteunende horeca aan kan worden toegevoegd om bezoekers letterlijk een voorproefje te geven op de toekomst. Het doel is bezoekers op de Parade te laten zien en ervaren hoe persoonlijke, bewuste duurzame keuzes een positieve impact kunnen hebben op henzelf en de wereld.

informatiecentrum paleis Soestdijk

Openingstijden


Het informatiecentrum (Amsterdamsestraatweg 12) is gevestigd op de Parade, en van donderdag tot en met zondag tussen 11.00 en 17.00 uur geopend.

Het informatiecentrum wordt gerund door de vrijwilligers van Paleis Soestdijk.

Scroll naar top