Grondruil Staatsbosbeheer

Ondertekening SSB en PS

De MeyerBergman Erfgoed Groep en Staatbosbeheer hebben een overeenkomst gesloten over grondruil op en rond Landgoed Paleis Soestdijk. Met de grondruil verkrijgt de MeijerBergman Erfgoed Groep de ontbrekende grond onder de woningbouwlocatie bij het toekomstige Alexanderkwartier.

De overeenkomst betreft een grondruil op drie onderdelen. De MeyerBergman Erfgoed Groep koopt circa 0,5 hectare grond dat grenst aan het huidige marechausseeterrein. Andersom verkoopt de MeyerBergman Erfgoed Groep een stuk grond richting de Koningsnaald (tussen de moestuin en de Parade). Dit grondgebied grenst nu al aan de openbare ruimte van Staatsbosbeheer. Ook koopt Staatsbosbeheer circa 3 hectare bos waarmee de eigendomsgrenzen van Staatsbosbeheer bij het Borrebos logischer komen te liggen.

Ton Meijer van de MBE Groep is blij met de overeenkomst: “De overeenkomst heeft voor beide partijen voordelen. Voor ons is het noodzakelijk om ons woningbouwplan te realiseren, hetgeen wij nodig hebben om de restauratie van het paleis te bekostigen. Andersom krijgt Staatsbosbeheer hiermee een mooie aanvulling op hun grondgebied.”

Hoewel de handtekeningen al zijn gezet is de overeenkomst pas formeel van kracht als het bestemmingsplan  in het voorjaar 2022 door de gemeente wordt vastgesteld en onherroepelijk is geworden.

Scroll naar boven