Groen en sociaal komen samen bij dagbesteding Paleis Soestdijk


Amerpoort en Paleis Soestdijk ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

Cliënten van zorgorganisatie Amerpoort werken al een paar maanden in de tuinen en het park van Paleis Soestdijk. En dat bevalt alle betrokkenen prima. Donderdag 9 september ondertekenen directeur Frans van der Avert van Paleis Soestdijk I Made by Holland en bestuurder Marjolein Bolt van Amerpoort een samenwerkingsovereenkomst over deze dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking.

Alonso Muijs werkt al een tijdje via de dagbesteding van Amerpoort in de tuinen van Paleis Soestdijk. “Planten, schoffelen, snoeien, knippen, sjouwen met de bomen. Ik vind het heel leuk werk. Ik ben echt een buitenmens.  Het is mooi om zo koninklijk terrein te werken. En van de begeleiders Jeroen en Erik heb ik al veel geleerd over het werk in het groen.” 

Frans van der Avert: “Het is onze ambitie om door onze Soestdijk Academy de restauratie en transformatie van het landgoed ook een leer- en werkplek te laten zijn voor het regionaal en nationaal onderwijs. Of het nu gaat om de restauratie van de gebouwen, het onderhoud en de inrichting van park en tuin, hospitality of educatieve projecten, wij vinden het belangrijk dat wij scholieren, studenten en cliënten een platform kunnen bieden waar ze kunnen leren, onderzoeken en ervaring kunnen opdoen. Wij kijken uit naar een duurzame samenwerking met Amerpoort.” 

“De klus- en groengroep bij Paleis Soesdijk is een mooi voorbeeld van dagbesteding midden in de maatschappij,” zegt Maarten van de Giessen, clustermanager dagbesteding bij Amerpoort. “Het is voor cliënten een mooie manier om te ontdekken wat er allemaal kan in het groen. Ook kunnen cliënten leren om met tuingereedschap om te gaan en daar certificaten in halen. En het is natuurlijk een fantastische werkplek.” 

Voor Marjolein Bolt, sinds 1 september bestuurder van Amerpoort, is de ondertekening haar eerste externe optreden. “De samenwerking met Paleis Soestdijk biedt cliënten de mogelijkheid om deel te nemen aan de samenleving. Het is prachtig dat zij zich kunnen ontwikkelen op zo’n bijzondere plek met zo’n rijke historie. “

Eerder werkten cliënten van Sherpa, Abrona en Amerpoort beurtelings in de tuinen van Paleis Soestdijk. Nog steeds kunnen ook cliënten van de andere zorgorganisaties bij de klus- en groengroep rondom Paleis Soestdijk dagbesteding doen. De organisaties regelen dat dan met Amerpoort.

Over Amerpoort 

Samen werken aan een goed leven voor mensen met en verstandelijke beperking. Dat is de missie van Amerpoort. We werken daaraan met cliënten en met iedereen die voor hen belangrijk is: familie, buren en vrijwilligers. Zodat zij net als anderen mee kunnen doen in de samenleving. Dit doen we in de provincies Utrecht, Flevoland en in ’t Gooi. Kijk voor meer informatie op www.amerpoort.nl

Scroll naar boven