Gezonde voeding – Boeklancering Groeiboek voor ouders

Lili Genee lanceerde bij Paleis Soestdijk het ‘Groeiboek voor opvoeders’. Een boek dat laat zien hoe sterk onze gezondheid, voeding, denken, gevoel én (sociale) omgeving met elkaar verbonden zijn. Een leidraad voor opvoeders die hun kind een solide basis voor een gezond leven willen geven. Dit is relevanter dan ooit, want preventief en gezond gedrag spelen een grote rol bij het onder de duim krijgen van het huidige coronavirus. Als we onze kinderen laten zien wat een bewuste leefstijl inhoudt, dan nemen zij dat (vaak) over.

 

Anne Schaepman, Paleis Soestdijk I Made by Holland: Het boek sluit aan op de nieuwe invulling van Paleis Soestdijk dat aandacht heeft voor Nederlandse oplossingen voor mondiale uitdagingen op het gebied van gezondheid, voeding, water en energie. Innovatie is onlosmakelijk met opvoeders en educatie verbonden en educatie is onze gezamenlijke brug naar de toekomst! Op interactieve wijze wordt in het paleis en het omringende park het beste van het beste dat ons land te bieden heeft gepresenteerd. Daarbij zoomen we in op de thema’s waarmee wij Nederlanders wereldwijd grote impact hebben:, energie, water, voeding en gezondheid.

Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie: ‘Een nuchter en praktisch boek met handvatten om je eigen brein en het welzijn van je kind te stimuleren.

Feike Sijbesma, Honorair Voorzitter Koninklijke DSM: ‘Groeiboek voor opvoeders maakt een mooie vertaalslag van gebundelde specialistische kennis naar de dagelijkse praktijk. Het laat zien hoe ouders hun kinderen een solide start kunnen geven, zodat zij in staat zijn om hun eigen pad te kiezen en hun maximale potentieel te ontwikkelen.’

De foto is gemaakt vanaf het sportpark op het landgoed van Paleis Soestdijk. ‘Er werd een ommetje gemaakt’.
Op de foto v.l.n.r.: Anne Schaepman van Paleis Soestdijk I Made by Holland, Lili Genee van Vullen of Voeden en hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of via www.deschijfvanmijnlijf.nl.
Fotocredits: Ivo Geskus
Scroll naar boven