Floris de Gelder benoemd als directeur Made by Holland – Paleis Soestdijk

Baarn, 9 oktober 2017 – MeyerBergman Erfgoed Groep, de toekomstige eigenaar van Landgoed en Paleis Soestdijk, heeft Floris de Gelder (50) aangesteld als directeur. De Gelder is al jaren actief op het snijvlak van publiek en privaat. Na een loopbaan in het bedrijfsleven (o.a. KPN en Ahold) was hij o.a. wethouder van Culturele en Economische Zaken in Utrecht, directeur van Museum Speelklok en directeur van het Utrecht Science Park. Met het team van MeyerBergman Erfgoed gaat hij invulling geven aan het winnende plan MADE BY HOLLAND waarmee de MeyerBergman Erfgoed Groep begin juni het Landgoed en Paleis verwierf.

MADE BY HOLLAND ontwikkelt Soestdijk de komende jaren tot een platform voor innovatie en podium voor excellente prestaties van ondernemend Nederland. Nederlandse bedrijven, wetenschappelijke instituten en kennisorganisaties onderscheiden zich internationaal op meerdere terreinen w.o. watermanagement, agricultuur en voeding, mode en design, duurzame energie en digitalisering. Op Soestdijk presenteert MADE BY HOLLAND deze organisaties aan elkaar, de Nederlanders en buitenlandse bezoekers.

Maya Meijer, DGA MeyerBergman Erfgoed Groep:

“Wij zijn zeer content met de aanstelling van Floris de Gelder op deze unieke functie waarin erfgoed, bedrijfsleven, cultuur, kennisinstellingen, toerisme en het publieke domein samenkomen. Zijn brede ervaring en netwerk binnen al deze terreinen en in het bijzonder de verbindende rol die hij in voorgaande functies heeft weten te vervullen, maken hem tot een waardevolle aanvulling op ons team.”

Floris de Gelder, Directeur MADE BY HOLLAND:

“Het is eervol om te mogen werken voor een project met zo’n bijzonder profiel en zo’n historische en maatschappelijke waarde. Voor mij persoonlijk komt in deze functie alles samen: met een professioneel team het beste van Nederland laten zien, in samenwerking met bedrijven, kennisinstellingen, de culturele wereld, overheden en betrokkenen in de omgeving.”

Naast de podiumfunctie voor innoverende en excellerende Nederlandse organisaties biedt MADE BY HOLLAND ruimte aan een groot aantal andere functies op Soestdijk waaronder: horeca, evenementen, woningen en overige publieks- en verblijfsfuncties. Door de veelheid aan functies en de afwisselende en ook steeds veranderende programmering wordt Soestdijk een bestemming voor iedereen.

Sinds 2007 heeft het Rijksvastgoedbedrijf het paleis opengesteld voor publiek. Sinds 2011 verzorgt Cultureel Organisatiebureau Artifex de tijdelijke exploitatie van Paleis Soestdijk in Baarn. In opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf is Artifex verantwoordelijk voor onder meer de publieke openstelling en programmering van Paleis Soestdijk. Eind dit jaar vindt de overdracht van Soestdijk plaats van haar huidige eigenaar, het Rijksvastgoedbedrijf, aan MeyerBergman Erfgoed Groep. In 2018 zal Soestdijk geopend blijven voor het publiek. Achter de schermen zullen voorbereidende werkzaamheden plaatsvinden voor de renovatie en de nieuwe bestemming van Paleis en Landgoed.

Scroll naar boven