FAQ – Evenementen

Blijven evenementen ook in de toekomst onderdeel van het programma?
Het is niet onze hoofddoelstelling om zoveel mogelijk evenementen te organiseren. De essentie van onze programmering is anders. Die is dat we het beste van innovatief en ondernemend Nederland een podium en platform willen bieden. Maar het organiseren van een beperkt aantal evenementen met voldoende kwaliteit en allure is van belang voor het bereiken van nieuw publiek en het vergroten van onze naamsbekendheid. Bij het organiseren van evenementen wordt een goede balans gezocht tussen evenementen met een lokaal karakter en evenementen die ook mensen van buiten de regio trekken.

Wat wordt het aantal evenementen per jaar in de toekomst?
Het exacte aantal evenementen, of beter gezegd: ‘evenementdagen’, want zo worden ze berekend, wordt bepaald door het evenementenbeleid van de Gemeente. Voor Paleis Soestdijk zijn dat 40 evenementdagen per jaar waarvan 12 dagen met geluid. Door de Gemeente worden periodieke en/of incidentele publiek toegankelijke manifestaties aangemerkt als evenement. Denk bijvoorbeeld aan een hardloopwedstrijd, concert, voorstelling of een thematische markt. Hieronder vallen dus ook kleine, laagdrempelige en níet geluid producerende activiteiten zoals paaseieren zoeken. Reguliere gebruiksactiviteiten, zoals culturele, educatieve en/of zakelijke activiteiten alsmede alle aan Made by Holland gerelateerde activiteiten worden niet als evenement aangemerkt.

Hoe grootschalig zijn de evenementen?
In de huidige regelgeving van de Gemeente Baarn is nu geen maximum aantal bezoekers per dag omschreven, met uitzondering van ‘geluid dragende’ evenementen. Daarvoor geldt een maximum van 5.000 bezoekers. Omdat er zorgen zijn over het aantal bezoekers hanteert Paleis Soestdijk een maximum van 5.000 bezoekers per dag voor alle 40 evenementdagen. Het maximum aantal bezoekers betekent overigens niet dat wij op alle evenementdagen ook daadwerkelijk zoveel bezoekers zullen ontvangen. In de praktijk zal er variatie in de evenementen blijven en zullen er naast grote ook kleinere evenementen plaatsvinden.

Scroll naar boven