FAQ – Evenementen

Blijven evenementen ook in de toekomst onderdeel van het programma?
Het is niet onze hoofddoelstelling om zo veel mogelijk evenementen te organiseren. De essentie van onze programmering is anders. Die is dat we het beste van innovatief en ondernemend Nederland een podium en platform willen bieden. Maar het organiseren van een beperkt aantal evenementen met voldoende kwaliteit en allure is van belang voor het bereiken van nieuw publiek en het vergroten van onze naamsbekendheid.
Bij het organiseren van evenementen wordt een goede balans gezocht tussen evenementen met een lokaal karakter en evenementen die ook mensen van buiten de regio trekken.

Wat wordt het aantal evenementen per jaar in de toekomst?
Bij het spreken over evenementen is het van belang te beseffen dat ook kleine, laagdrempelige en níet geluid producerende activiteiten als evenement worden aangemerkt door de Gemeente. Denk bijvoorbeeld aan paaseieren zoeken voor de kinderen, de Royal Run, een diner in de kas, een stilteretraite in de tuin, etc. Het exacte aantal evenementen, of beter gezegd: ‘evenementdagen’ want zo worden ze berekend, wordt bepaald door de Gemeente. Het evenementenbeleid zoals vastgesteld door de Gemeente. Voor Paleis Soestdijk zijn dat nu, m.i.v. 2019 40 evenementdagen per jaar waarvan 12 dagen met geluid.

Scroll naar top