Eerste stap op weg naar nieuwe bestemming

Nederlandse Orde van Uitvinders verhuist naar Paleis Soestdijk. Eerste stap van MeyerBergman Erfgoed Groep op weg naar nieuwe bestemming

Vrijdag 1 juni 2018, Baarn – Met het zetten van een laatste handtekening is vandaag vastgelegd dat de Nederlandse Orde van Uitvinders (NOVU) zich per 1 juli gaat vestigen op het terrein van Paleis Soestdijk. Daarmee is een eerste stap gezet richting de nieuwe bestemming van het paleis. Paleis Soestdijk wordt de komende jaren ontwikkeld tot onafhankelijk podium voor innovatief en ondernemend Nederland.

DGA van de MeyerBergman Erfgoed Groep Ton Meijer en Floris de Gelder, algemeen directeur Paleis Soestdijk, tekenden namens de eigenaar van het paleis. Voorzitter de heer Arend Buurma en directeur de heer Joris Cavelaars, tekenden namens de NOVU.

De NOVU is de beroeps- en kennisorganisatie van uitvinders, productontwikkelaars en onderzoekers. Uitvinders die o.m. bekende producten als de Quooker, Bugaboo en de Air Fryer hebben voortgebracht. Deze organisatie zal zich vestigen in een van de gebouwen op de Parade, het terrein tegenover het paleis aan de overzijde van de Amsterdamsestraatweg.

Floris de Gelder, algemeen directeur Paleis Soestdijk: ‘Wij kijken er naar uit de NOVU te mogen verwelkomen. De NOVU ondersteunt en stimuleert productontwikkeling en innovatie. Samen met de NOVU zullen we onder meer de ‘Nationale Uitvindersdag’ organiseren. Het feit dat de NOVU hier een maakatelier gaat inrichten en een inloopspreekuur aanbiedt voor iedereen met een vernieuwend idee, zal bijdragen aan de dynamiek en aantrekkingskracht van deze toch al magische plek’.

Joris Cavelaars, directeur NOVU: ‘Voor de NOVU markeert de verhuizing naar Paleis Soestdijk een nieuw tijdperk. Het terrein van Soestdijk biedt de perfecte omgeving en faciliteiten. Onze vier hoofdactiviteiten, intake & advies, prototyping, de verenigingsactiviteiten en de Business Club, sluiten uitstekend aan bij de nieuwe toekomst van Paleis Soestdijk. Naast ondersteuning van uitvinders met prototypes en ontwerpen, realiseren wij een specifiek atelier met voorzieningen en een uitgebreid machinepark, waar gewerkt kan worden aan de uitontwikkeling van nieuwe producten. Onze Business Club ondersteunt uitvinders met het commerciële traject en onder de noemer ‘Quick Scans’ is iedereen met een goed idee welkom voor een deskundig advies.’

 

De toekomst van Paleis Soestdijk

Sinds december 2017 is de MeyerBergman Erfgoed Groep, onder meer bekend van de Westergasfabriek, eigenaar van landgoed Soestdijk. In de komende jaren krijgt Paleis Soestdijk een nieuwe functie als podium voor innovatie en ondernemerschap, waar de komst van de NOVU uitstekend in past. In combinatie met een historische presentatie in het Paleis en een gevarieerde programmering in het park en het tegenovergelegen Paradeterrein wordt het een aantrekkelijke bestemming voor een breed publiek.

Scroll naar boven