PERSBERICHT: ‘De vrouwen van Soestdijk’ best bezochte tentoonstelling Paleis Soestdijk

Paleis Soestdijk kondigt met trots aan dat de tentoonstelling ‘De vrouwen van Soestdijk’ een ongekend succes is geworden, met een indrukwekkend totaal aantal bezoekers van – tot nu toe – 32.500. Deze mijlpaal maakt de tentoonstelling niet alleen de best bezochte ooit op Paleis Soestdijk, maar ook de meest succesvolle openstelling in de geschiedenis van het paleis.

De tentoonstelling, die een kijkje biedt in het leven van de vrouwen die een rol hebben gespeeld op Paleis Soestdijk, heeft niet alleen de interesse van het grote publiek gewekt, maar heeft ook nieuwe perspectieven geopend. Nicole Uniquole, curator en maker van de tentoonstelling, vertelt: “Het charmante paleis wordt echt omarmd door het grote publiek. En dat mensen nu voor het eerst via de grote statietrap de eerste etage kunnen bewonderen is toch echt de kers op de taart.”

Het succes van ‘De vrouwen van Soestdijk’ heeft niet alleen culturele waarde, maar benadrukt ook de urgentie van de restauratie van Paleis Soestdijk, een uniek erfgoed uit 1650. Eigenaresse Maya Meijer-Bergmans benadrukt dit belang: “Het overweldigende succes van ‘De vrouwen van Soestdijk’ toont eens te meer aan hoe belangrijk een spoedige restauratie van dit unieke erfgoed is. Zodat wij onze bezoekers nog beter kunnen ontvangen.”

‘De vrouwen van Soestdijk’ is nog tot en met 7 januari 2024 van woensdag tot en met zondag te bezoeken. De tentoonstelling zal niet verlengd worden vanwege de complexe samenwerkingen die hebben bijgedragen aan het unieke karakter van de tentoonstelling.

Scroll naar boven