De toekomst van Paleis Soestdijk

Het is u vast niet ontgaan dat Paleis Soestdijk een herbestemming krijgt. Op 20 december is de officiële overdracht en vanaf dat moment gaat team Paleis Soestdijk | Made by Holland deze mooie plek een nieuwe bestemming geven.

De komende jaren blijft Paleis Soestdijk open voor publiek
Rondleidingen, evenementen, bezichtigingen, exposities, concerten en opera’s in de paleistuin, team Paleis Soestdijk | Made By Holland doet er alles aan om Soestdijk zoveel mogelijk geopend te houden. Zo is het team Programmering druk met de invulling van het programma voor 2018 waarbij gestreefd wordt naar een divers programma voor een breed publiek. Naar verwachting wordt, i.v.m. vergunningsprocedures, pas ver in 2019 gestart met de renovatiewerkzaamheden, dus tot die tijd bent u nog steeds van harte welkom in het paleis en de paleistuin.

Nieuwe eigenaar: MeyerBergman Erfgoed Groep
“Op 20 december a.s. vindt de officiële overdracht van paleis en landgoed plaats. Dan ontvangen wij de sleutel van het Rijksvastgoedbedrijf en mogen wij ons de trotse nieuwe eigenaar van Soestdijk noemen. Met het concept Made by Holland zullen wij ruimte en inspiratie bieden voor datgene waar Nederland echt goed in is. Excellent ondernemerschap, innovatie en kwaliteit zijn daarbij uitgangspunten. Ook evenementen en culturele activiteiten blijven onderdeel uitmaken van de nieuwe programmering en uiteraard bieden wij alle ruimte voor zakelijke events in het paleis en op het landgoed. Zo wordt Soestdijk een plek van en voor alle Nederlanders.

In 1650 werd het corps de logis, het middelste deel van het huidige paleis, gebouwd als particulier jachthuis en buitenverblijf van de burgemeester van Amsterdam. Daarna kwam Soestdijk in handen van de Oranjes en sinds 1971 is het Rijksvastgoedbedrijf eigenaar en beheerder van het paleis. Nadat in 2004 het paleis zijn functie als woon- en werkpaleis van de Oranjes verloor, heeft het Rijksvastgoedbedrijf het paleis en de tuin opengesteld voor publiek en is i.s.m. Cultureel Organisatiebureau Artifex ervaring opgedaan met een veelheid aan activiteiten.

Nu, meer dan 350 jaar verder sinds de bouw van het paleis, is de cirkel rond en komt het landgoed dus weer in particuliere handen. Wij zijn trots dat wij deze volgende fase in de geschiedenis van Soestdijk mogen vormgeven. Paleis Soestdijk | Made by Holland.”

Cultureel Organisatiebureau Artifex
“Velen van u bezochten onze exposities en evenementen bij Paleis Soestdijk. Dit alles mochten wij, Cultureel Organisatiebureau Artifex, voor u verzorgen. Met veel liefde voor deze bijzondere plek en vooral voor u als onze gast.

Namens Cultureel Organisatiebureau Artifex bedanken wij u voor uw vertrouwen en steun afgelopen 7 jaar. U kunt onze culturele programma’s blijven volgen via www.artifex.nu. Voordat we afscheid nemen, kijken we nog vooruit naar wat komen gaat en wensen u en de nieuwe eigenaar alvast een majestueus nieuw jaar toe.”

Voor bezoekers- en praktische informatie over de actuele activiteiten op Soestdijk, de openingstijden, kaartverkoop, de agenda en contactgegevens t.b.v. boekingen kunt u ook in de toekomst terecht op: www.paleissoestdijk.nl. Voor meer informatie over de plannen voor Made by Holland: www.madebyholland.nl.

Scroll naar boven