Contract getekend Paleis Soestdijk gastheer voor de lustrumeditie van Royal Run

Zondag 26 augustus 2018 is het weer zover: de 5de Royal Run

Het contract is getekend en iedereen is er weer klaar voor! Het eerste lustrum van de Royal Run ook in 2018 op de vaste locatie: Paleis Soestdijk. Dit bijzondere hardloopevenement zal dit jaar plaatsvinden op zondag 26 augustus. De Royal Run is een feestdag, waarbij het gaat om lekker sportief bewegen en loopplezier voor jong en oud, met verschillende afstanden, ook voor de beginnende loper.

De Royal Run is een hardloopfeest, waarbij het deelnemen belangrijker is dan het winnen. Er zijn geen prijzen voor de winnaars, maar wel voor alle lopers jong en oud een unieke herinneringsmedaille, een soort koninklijke onderscheiding die je op kunt spelden. Ook is er ieder jaar weer een zeer bijzonder Royal Run Runningshirt beschikbaar. Dit eerste lustrum weer in de kleur van het eerste jaar: Royal Orange.

Als Paleis Soestdijk zijn wij opgetogen over de samenwerking met Royal RunFloris de Gelder: “Als nieuwe eigenaar van het paleis ontvangen wij graag zo veel mogelijk mensen. Daarom is het paleis elke week geopend voor publiek. De Royal Run is een mooie, sportieve aanleiding om behalve het paleis, ook het prachtige landgoed te beleven”.

Ook de Baarnse burgemeester Mark Röell, altijd aanwezig – niet alleen voor het geven van het startschot, maar ook als vaste deelnemer – is heel blij dat de Royal Run doorgaat. “Het is een mooi sportief evenement op een unieke locatie. Vandaar dat we hier vanuit Vorstelijk Baarn graag aan meewerken. Ook de koppeling ieder jaar met een goed doel, maakt dit evenement bijzonder”, aldus de burgemeester.

Het goede doel dit jaar is de Stichting ALS Nederland. Eén van de ambassadeurs van deze stichting is de bekende radio-DJ Gerard Ekdom. Met de support van Gerard gaat de Royal Run geld inzamelen voor de financiering van o.a. wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van de dodelijke zenuw-spierziekte ALS.

Ook dit jaar kan er weer gestart kunnen worden op drie afstanden, de 3.0, de 7.0 en de 10.5 km en natuurlijk voor de Kids Run over 1300 m. Inschrijven kan via de website van Royal Run.

Scroll naar boven