Op dinsdag 21 september, Internationale Dag van de Vrede, brengt het event Building Bridges, Connecting Worlds de dromers en de doeners van en voor een betere wereld samen op Paleis Soestdijk.

Bruggen bouwen, werelden verbinden om impact te maken
In 2020 ontstond bij Nienke van Bezoojien, Asha Lalai, Daphne Laan en Scilla Elworthy het idee van een Peace Summit. Er kwam een mooi programma. Door corona ging dit niet door, met op de website de boodschap ‘tot nader order uitgesteld’. Dit jaar uit het niets kocht iemand uit Amerika opeens een kaartje. Scilla Elworthy, drie keer genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede, gaf aan ‘als het dit jaar gaat gebeuren, ben ik erbij.’ 

De initiatiefnemers komen morgen bijeen op Paleis Soestdijk. Het programma omvat een mix van sprekers, muziek, kunst en ruimte voor connectie. Mooie dingen ontstaan wanneer werelden elkaar raken. Met bijdragen van Dr. Betty™, Pieter Hemels, Ilco van der Linde (founder van dance4life, MasterPeace en alle Bevrijdingsfestivals in Nederland), Andre Heuvelman (trompettist en verbindt mensen met muziek) , Daphne Laan (founder van The Board Whisperers & changemaker en verbinder rond thema’s als onderwijs en gezondheid), Clifton Mahangoe (lichtkunstenaar) en Bas Jurres (Voorzitter van de club van Rome, NL).

Zoals Nelson Mandela stelde: ‘De tijd is gekomen om in ons hart en onze geest te accepteren dat vrijheid ook verantwoordelijkheid met zich meebrengt.’ Vanuit verschillende werelden waarin ieder van ons leeft – business, educatie, peacebuilding, technologie, gezondheid, kunst en muziek – zoeken en bouwen we samen in de ruimte tussen deze werelden vanuit connectie en creativiteit. Het ligt niet in onze persoonlijke macht om een oorlog te beëindigen, maar we kunnen allemaal een verschil maken. Onze ‘why’ is om de toekomst van onze kinderen en hun kinderen en die van hen te beschermen. Maar om impact te maken hebben we elkaar nodig en is het van belang dat we samen bruggen bouwen.

Building Bridges – Connecting Worlds is een initiatief van Daphne Laan, Nienke van Bezooijen, Carlijn Odijk, Femke Ouëndag, Asha Lalai en Gerwin Peters.

Scroll naar boven