Bosbaden

Neem op zaterdag 25 september een duik in de natuur van Landgoed Paleis Soestdijk. The Forest Bathing Circle organiseert tweemaal een bosbad, een van origine Japanse natuurbeleving waarbij je een moment van rust ervaart in het hectische, alledaagse leven.

Bosbaden vindt haar oorsprong in Japan in de jaren tachtig. Shinrin-yoku, zoals het in het Japans wordt genoemd, is vandaag de dag een belangrijke hoeksteen van de preventieve gezondheidszorg in Japan. Je gaat hierbij niet het water in, maar je dompelt jezelf onder in het groen. Een bosbad biedt de mogelijkheid om een stapje terug te doen van het hectische alledaagse leven, een nieuw perspectief te krijgen en meer focus, verbinding en welzijn te ervaren. Een bosbad wordt afgerond met een theeceremonie.Eefje Ludwig, gecertificeerd gids en oprichter van The Forest Bathing Circle neemt een groep van maximaal 12 personen mee in het Engelse Bos op Landgoed Paleis Soestdijk.

Voor wie?

Bosbaden is geschikt voor iedereen die er nieuwsgierig naar is. Het is heel laagdrempelig. Je hebt er geen speciale vaardigheden of kleding voor nodig, alleen een open geest en de wil om bewust contact te maken met de natuurlijke elementen. Ondanks dat we niet veel kilometers lopen en het om ontspanning (niet zozeer inspanning) gaat, loop en sta je wel gedurende 2,5 uur. Daarom is het fijn als je goed ter been bent en goede kleding draagt die geschikt is voor de weersomstandigheden die dag.

Wat ga je doen?

Het bosbad duurt 2,5 uur, waarin we onze zintuigen gebruiken om met en in het paleisbos te zijn. Eefje Ludwig zal je als gids uitnodigen om deel te nemen aan bepaalde activiteiten die je helpen uit je hoofd te komen en contact te maken met je lichaam en je gevoel. Er is een aantal momenten waarop je de mogelijkheid hebt om je ervaringen te delen met de groep, maar dat is niet verplicht. 

Informatie

! Er zijn helaas geen tickets meer beschikbaar.
Datum: Zaterdag 25 september
Tijden: van 09:30 – 12:00 uur of van 14:30 tot 17:00 uur
Ticketprijs: € 35,- p.p.
Denk aan: gemakkelijke (dichte) schoenen, eventueel regenkleding.

Bezoekersinformatie

De wandeling start vanaf de ingang van de Boerderij (Amsterdamsestraatweg 12) op de Parade waar u zich kan melden bij het informatiecentrum. De Parade bevindt zich aan de overkant van Paleis Soestdijk. Hier is een parkeerplaats. Wij adviseren echter om op de fiets of met bus 70 naar halte “Paleis Soestdijk” te komen.

Scroll naar boven