Darkness Into Light 2023

Zaterdag 6 mei 2023

Lopen voor betere mentale gezondheid. Op 6 mei gaan wereldwijd honderdduizenden wandelaars voor zonsopgang de deur uit, om letterlijk van het donker naar het licht te lopen. Ook in Nederland!

Het doel van Darkness Into Light is om iedereen bewust te maken van het belang van een goede geestelijke gezondheid en van zelfmoordpreventie, en om geld in te zamelen voor lokale GGZ-organisaties. In Nederland gaat de volledige opbrengst naar 113 Zelfmoordpreventie.

Route door Baarn

Dit jaar lopen we weer samen naar zonsopgang, op drie verschillende locaties in Nederland – Amsterdam, Baarn en Hilversum. In Baarn wordt dit jaar een 5 kilometer wandeling van het Gemeentehuis naar Paleis Soestdijk en terug georganiseerd, beginnend om 05:00 uur in de ochtend. Na afloop, in de Herberg van Paulus, kunnen wij genieten van koffie, thee en een slotwoord van Burgemeester Mark Röell. Iedereen is welkom, inclusief kinderen en honden.

Ontstaan

Darkness Into Light begon in 2009 in Ierland, waar 400 mensen samen wandelden om fondsen op te halen voor Pieta, de nationale beweging tegen zelfdoding. Inmiddels doen er wereldwijd 250.000 mensen mee. Darkness into Light Nederland sloot zich, dankzij de Ierse gemeenschap in Amsterdam, in 2019 aan.  Dat jaar bracht de wandeling zes miljoen euro op, waarvan meer dan 20.000 euro in Nederland. In totaal is er de afgelopen jaren zo’n 29 miljoen euro opgehaald waarmee kosteloze acute psychische hulp wordt geboden.

Scroll naar boven