[2018] Paleis Soestdijk pakt verder uit tijdens de meivakantie

Wederom pakken wij iets uit en stellen wij een nieuwe ruimte in het paleis open voor tijdelijke bezichtiging. Van 28 april tot en met 13 mei* 2018 zijn de jachtkamer en het balkon boven het bordes tijdelijk toegankelijk voor publiek. Tijdens deze periode kunnen bezoekers dit exclusieve deel van het paleis bezoeken en is er een speciale gezinsrondleiding. Daarnaast zijn er extra activiteiten voor kinderen en volwassenen en krijgen kinderen gratis toegang.

Jachtkamer Paleis Soestdijk tijdelijk te bezichtigen
Toen Willem II en Anna Paulowna Soestdijk betrokken, werden de rijke versieringen vervangen door inrichting naar de empirestijl. De meeste wand- en plafondschilderingen verdwenen. Slechts twee plafondschilderingen bleven gehandhaafd: de twee iconische plafondschilderijen van de jachtmeester met zijn honden van Theodoor van der Schuer die sinds1815 in de jachtkamer en de hal ervoor te vinden zijn. Prins Hendrik, de jongste zoon van Anna Paulowna, richtte de jachtkamer rond 1865 in de stijl van deze plafondschilderingen verder in. Sindsdien is de kamer grotendeels met rust gelaten. De jachtkamer ligt direct boven de vestibule en het bordes. Bij mooi weer worden de balkondeuren geopend en kunnen bezoekers de prachtige voortuin vanaf het balkon bewonderen.

Gezinsrondleiding
Van zaterdag 28 april tot en met zondag 13 mei* worden er om 11:45 uur, 13.15 uur en 14.45 uur exclusieve rondleidingen voor gezinnen georganiseerd. Onze gidsen besteden extra aandacht aan de kinderen, die een actieve rol in de rondleiding krijgen. Van leuke weetjes van vroeger tot merkwaardige schilderijen geïnspireerd op hobbelpaarden. Een leuke manier om kinderen kennis te laten maken met het paleis. Deze exclusieve rondleiding is alleen op inschrijving en dient vooraf via de website gereserveerd te worden. Adviesleeftijd voor de rondleiding is vanaf 6 jaar.

Kinderactiviteiten
Tijdens de meivakantie nodigen wij alle kinderen uit om gratis kennis te maken met het paleis en de paleistuin! Speur naar antwoorden over het paleis en knutsel je eigen kroon. Van zaterdag 28 april tot en met zondag 13 mei* kunnen kinderen op speurtocht door het paleis en de tuin. De speurtochten zijn gratis af te halen bij de paleiswinkel.

Kinderen zijn van 1 tot en met 4 mei en op 10 en 11 mei tussen 11.00 uur en 16.00 uur welkom bij Restaurant Oranjerie Soestdijk. Kinderen kunnen daar naar hartenlust knutselen, terwijl ouders genieten van een heerlijke kop koffie mét uitzicht op het paleis.

Picknicken in de paleistuin
Altijd al willen picknicken op een bijzondere plek? Paleis Soestdijk verzorgt op aanvraag een goedgevulde picknickmand met o.a. luxe belegde broodjes, bronwater, sap, handfruit en een candybar. Dit alles is uit te breiden met overheerlijke prosecco.

Natuurlijk is er ook aan de kleine bezoekers gedacht. Speciaal voor kinderen kan een goed gevulde knapzak met o.a. een muffin, krentenbol en een verrassing besteld worden.
*met uitzondering van maandag 1, maandag 7, dinsdag 8 en woensdag 9 mei 2018

Praktische informatie
Toegangsbewijzen kunnen vooraf online aangeschaft worden of op de dag zelf bij de kassa van het paleis. Aan het bezoek van de jachtkamer, het balkon, de gezinsrondleiding, de speurtocht en het knutselen zijn geen extra kosten verbonden. Kinderen tot 12 jaar zijn gratis, zij dienen echter wel online aangemeld te worden. Helaas is de jachtkamer en het balkon niet toegankelijk voor rolstoelen.

De jachtkamer en het balkon zijn alleen met een rondleiding te bezoeken. Zowel de reguliere als de gezinsrondleiding bezoeken deze ruimtes. Reguliere rondleidingen vinden dagelijks plaats tussen 11.30 uur en 15.30 uur en starten ieder half uur. De reguliere rondleiding kan niet vooraf gereserveerd worden. De gezinsrondleiding start om 11:45 uur, 13.15 uur en 14.45 uur en dienen vooraf gereserveerd te worden. Reserveren kan vooraf via de website en het aantal plaatsen is beperkt. Groepsreserveringen of bijzondere aanvragen kunnen alleen telefonisch worden.

Houd voor alle overige actuele informatie onze website in de gaten!

Scroll naar boven