22 mei Open Dag Kwekerij

Zaterdag 22 mei is het Wereldbiodiversiteitsdag. Breng deze dag een bezoek aan de kwekerij/ boomgaard van Paleis Soestdijk. Kom alles te weten over biodiversiteit en duurzame voedselproductie tijdens de Open Dag.

Natuurdeskundigen van IVN vertellen over de biodiversiteit op dit bijzondere stukje landgoed van Paleis Soestdijk.  Biodiversiteit gaat over alle plant- en diersoorten. Ze leven met elkaar samen en zijn van elkaar afhankelijk. Maar zodra er te veel soorten verdwijnen of juist één soort te veel overheerst, verdwijnt die natuurlijke balans en komen alle soorten, inclusief wij mensen, in de problemen.

Kinderactiviteiten
Er zijn speurtochten die kinderen zelfstandig of met hulp van ouders kunnen doen. En natuurlijk staat natuureducatie centraal. Ook kunnen kinderen aan de slag met grondboringen en het onderzoeken van bodemdiertjes. En in de boomgaard maak je kennis met de schaapjes die speciaal voor de Open Dag even de oversteek maken van het paleis naar de parade.

Traktatie
Bezoekers aan de open dag worden getrakteerd op een zaadbommetje*). Het bijen bloemen zaadmengsel bestaat uit verschillende soorten bloemen. Het zijn in ieder geval allemaal bloemen welke de bijen van nectar zullen voorzien!
*) Zolang de voorraad strekt

Bezoekersinformatie
De Kwekerij is open op zaterdag 22 mei van 11.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis en het is niet mogelijk om voorafgaand te reserveren. De ingang van de kwekerij is te bereiken via het Toeristisch Overstappunt (TOP Paleis Soestdijk) aan de overzijde van het Paleis (gelegen tussen het fiets-wandelpad van het Paleis richting de Naald en de Praamgracht, niet op de Parade).

Lukt het niet om zaterdag een bezoek te brengen? Dan zien we u graag een volgende keer:
Zondag 20 juni: Midzomerdag
Zaterdagen 3 juli t/m 28 augustus: Bloemenpluktuin
Zaterdag 25 & zondag 26 september: Voedselverspilling
Zondag 24 oktober: Circulair landgoed

Scroll naar boven