Ontdek het Smaakmuseum op de Kwekerij

Kunstenaar en designer Jasper Udink ten Cate komt op 10 en 11 september met zijn Smaakmuseum naar de kwekerij van Paleis Soestdijk. 

Smaakmuseum zomerlunch

Kunstenaar en designer Jasper Udink ten Cate komt met zijn Smaakmuseum naar Paleis Soestdijk. Proef de unieke smaken uit de Smaakmuseumtuin en de moestuin van Landgoed Paleis Soestdijk. In de oude moestuin van het paleis krijgt u een rondleiding en een geweldige 4-gangen lunch, met bijbehorende verhalen van de kunstenaar.

Wat is het Smaakmuseum?

Het Smaakmuseum maakt tentoonstellingen die geproefd kunnen worden. Oude plantenrassen, oude kooktechnieken en oude bereidingswijzen: met kennis wordt er een collectie smaken verzameld, niet om te bekijken maar om te proeven! Kunstenaar en Chef Jasper Udink ten Cate reist langs inspirerende plekken waar hij het verhaal deelt met zijn gasten. Een unieke belevenis op unieke plekken. Een kennismaking met het eetbaar erfgoed van Nederland.

Zero waste en biodiversiteit in uw achtertuin

De lunches van het Smaakmuseum zijn gestoeld op het Farm to Event principe. Een manier waarop er nul afval wordt gecreëerd en alle voedselresten uiteindelijk terechtkomen op de composthoop. Daarnaast dragen gasten van het Smaakmuseum bij aan de biodiversiteit. De zaadjes van enkele bijzondere gewassen worden gedeeld met de gasten zodat we meer variëteiten in de achtertuin krijgen!

De Kwekerij

De kwekerij van Landgoed Paleis Soestdijk telt bijna 1 hectare grond en is gelegen op de Parade. Generaties lang heeft landgoed Paleis Soestdijk zijn eigen voedsel en bloemen geproduceerd en werden hier onder meer appels, peren, walnoten, bessen gekweekt voor de koninklijke familie.

Bezoekersinformatie

Data:
Zaterdag 10 september
Zondag 11 september

Prijzen:
€ 75,- per persoon voor een 4 gangen lunchmenu inclusief welkomstdrankje en twee glazen wijn, of een alcoholvrij alternatief. Alle informatie en gegevens voor uw unieke zomerlunch staan vermeld op uw gereserveerde ticket(s).

De Parade bevindt zich aan de overkant van Paleis Soestdijk. Je kunt parkeren op de parkeerplaats op de Parade. Hier word je ontvangen en naar je tafel in de Kwekerij begeleidt. De Parade is ook met de fiets of het OV (Bus 70, halte ‘Paleis Soestdijk’) goed bereikbaar.

Scroll naar boven