De Maaltuin opent tijdelijk restaurant op de Parade

Vanaf 7 oktober strijkt pop-up restaurant De Maaltuin neer op de Parade van landgoed Paleis Soestdijk. De historische plek wordt omgetoverd tot sfeervol restaurant vol beleving. Beleef de verborgen verhalen van het landgoed tijdens een culinaire ontdekkingstocht vol smakelijke verhalen en muziek.

Sfeervol & uniek dineren

De Maaltuin beleefde eerder al twee succesvolle edities op het landgoed. Verwacht een 5 gangendiner bereid met liefde en speciaal ontworpen op basis van de verhalen van Paleis Soestdijk. Heerlijke wijnen, bieren en mocktails zijn geselecteerd bij het menu. Iedere avond spelen geweldige muzikanten die de avond begeleiden met sfeervolle muziek. Maar bovenal beleef je tijdens een avond De Maaltuin hoe het landgoed bomvol geschiedenis én toekomst zit. 

Een avond bomvol geschiedenis én toekomst

In de industriële garage waar het diner plaatsvindt werpen we een blik op de toekomst. Innovatieve voedselinnovaties van Hollandse ondernemers vormen de inspiratie voor het menu en de beleving. Natuurlijk blikken we ook terug op de rijke geschiedenis van het landgoed. In een wandeling over het terrein ontdek je de verhalen en gebouwen van het voormalige ‘fabriekje’ van Paleis Soestdijk. 

Wat is de maaltuin?

De Maaltuin is een reizend pop-up restaurant dat sinds 2016 opent op bijzondere locaties. Eerdere edities waren onder andere op het Muiderslot, Botanische Tuinen, Vliegbasis Soesterberg en Paleis Soestdijk. Met De Maaltuin laten we je op ongedwongen manier kennis maken met een bijzondere tuin, een paleis of een verborgen parel. Aan tafel geniet je van de omgeving en de gezellige en ongedwongen sfeer van De Maaltuin.

De Parade

De Parade maakt al eeuwenlang onderdeel uit van het landgoed Paleis Soestdijk. In dit dorpje aan de overzijde van het paleis zijn naast de boerderij- nu Informatiecentrum – onder meer de stallen, kwekerij, intentendantswoning en de koninklijke garage gevestigd. Ook in de toekomst blijft de Parade een belangrijk onderdeel van Paleis Soestdijk I Made by Holland. De wens is dat op termijn de Parade meer wordt opengesteld voor publiek. Met activiteiten op het gebied van ‘ voeding en agricultuur’, een van de vier pijlers van Made by Holland. De ambitie is dat er ook ondersteunende horeca aan kan worden toegevoegd om bezoekers letterlijk een voorproefje te geven op de toekomst. Het doel is bezoekers op de Parade te laten zien en ervaren hoe persoonlijke, bewuste duurzame keuzes een positieve impact kunnen hebben op henzelf en de wereld. 

data & informatie

Data: do 7 t/m zo 31 okt
Starttijd: 18.00/18.30 uur – Eindtijd ca. 22.30 uur
Prijs: De kosten voor een 5-gangen diner inclusief drankjes: € 84,95 p.p.
Locatie: De Garage op de Parade. Gelegen aan de overzijde van het paleis, Amsterdamsestraatweg 12
Klik hier voor beschikbare data & tickets.

Bereikbaarheid: Wij adviseren om met de (OV) fiets of de bus te komen, uitstappen halte Paleis Soestdijk. De garage is gelegen op de Parade, ingang Amsterdamsestraatweg 12 bij het Informatiecentrum (groene Parade vlaggen). Daar is ook een parkeerplaats mocht u toch met de auto komen.

RIVM richtlijnen: Gasten kunnen zich met een gerust hart onderdompelen in de weelde van De Maaltuin. De industriële garage biedt biedt meer dan genoeg ruimte voor een veilig diner, waarbij de RIVM-maatregelen gevolgd worden.

Scroll naar boven