Parade

Welkom op de Parade! De Parade maakt al eeuwenlang onderdeel uit van het landgoed. In dit ‘dorpje’ aan de overzijde van het paleis zijn naast de boerderij onder meer de koninklijke garage, de stallen, de kwekerij en de Intendantswoning gevestigd. In de voormalige boerderij op de Parade is nu een Informatiecentrum gevestigd. Bezoekers krijgen een voorproefje op de restauratie, de plannen, ontwikkelingen en activiteiten op het landgoed Paleis Soestdijk I Made by Holland. Ook is er een VVV informatiepunt van de Utrechtse Heuvelrug en Gelderse Vallei. Ook zijn er producten met een link naar het Paleis Soestdijk I Made by Holland te koop. Het landgoed van Paleis Soestdijk wordt de komende jaren gerestaureerd en gerenoveerd. In 2024 opent het nieuwe Paleis Soestdijk | Made By Holland. Naast de historie wordt er op interactieve wijze in het paleis en het omringende park ingezoomd op de thema’s water, energie, gezondheid, voeding en agricultuur. Met tijdelijke tentoonstellingen, lezingen, congressen en een rijk educatief aanbod worden hier straks dé Nederlandse oplossingen voor wereldwijde uitdagingen gepresenteerd aan het grote publiek.

Informatiecentrum Paleis Soestdijk I Made by Holland Om bezoekers te informeren over deze toekomstplannen is er in de voormalige boerderij een informatiecentrum voor Paleis Soestdijk I Made by Holland gevestigd. Ook kan men hier informatie krijgen over de Utrechtse Heuvelrug in samenwerking met het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei.Ook zijn er producten met een link naar het Paleis Soestdijk I Made by Holland te koop.

peningstijden Informatiecentrum Het Informatiecentrum (Amsterdamsestraatweg 12) is gevestigd op de Parade en van dinsdag tot en met zondag tussen 10.00 en 17.00 uur geopend en wordt gerund door de vrijwilligers van Paleis Soestdijk.

Activiteiten Deze zomer vinden er op het landgoed tal van activiteiten plaats op het gebied van duurzame voeding, biodiversiteit en natuurbeleving waarbij het gaat om het maken van persoonlijke, bewuste duurzame keuzes een positieve impact kunnen hebben op onszelf en de wereld.

Scroll naar top