Open Monumentendag 2021

Ontdek het landgoed en de monumenten zoals het Zocherpark, de Watertoren en het speelhuisje op het Sportpark. Maak kennis met het verleden, heden en de toekomst van het landgoed.

Paleis Soestdijk in transitie

Paleis Soestdijk staat aan de start van een nieuwe fase in haar ruim 350-jarig bestaan. Het landgoed wordt de komende jaren grondig gerenoveerd en gerestaureerd en klaargemaakt voor een nieuwe bestemming. In 2024 opent het nieuwe Paleis Soestdijk | Made By Holland: een inspirerend platform, podium en landingsplek voor innovatief en ondernemend Nederland. Met tijdelijke tentoonstellingen, lezingen, congressen en een rijk educatief aanbod worden hier straks dé Nederlandse oplossingen voor wereldwijde uitdagingen gepresenteerd aan het grote publiek. 

Programma

Op 11 en 12 september zijn het weer de Open Monumentendagen en op deze dagen mag iedereen het landgoed van Paleis Soestdijk gratis bezoeken. Er is een mooi programma samengesteld waaronder een vaste route door het Zocherpark en langs de monumenten. Vrijwilligers van Paleis Soestdijk geven op diverse locaties uitleg over de restauratie van paleis, park en de toekomstige invulling Made by Holland, een landingsplek voor innovatief en ondernemend Nederland. Ook worden er films vertoond over de restauratie en de duurzaamheidsambities voor het landgoed.

Bezoekersinformatie

De openstelling van het park geldt op zaterdag 11 en zondag 12 september 2021. De wandeling door het park en langs de monumenten duurt ca. 1,5 uur. De Oranjerie (het restaurant) is geopend. Het reserveren van een tijdslot is nog wel verplicht, zo maken we een veilig bezoek voor iedereen. Het park is geopend van 09.00 uur tot 18.00 uur (laatste tijdslot: 16.30 uur).Vrijwilligers houden toezicht op de 1,5 meter afstand regel, de bezoekersstroom en capaciteit.

De entree van Paleis Soestdijk bevindt zich aan de Amsterdamsestraatweg 1 te Baarn. De routebeschrijving met fiets, auto en OV is hier te vinden. Er is een afgesloten parkeerterrein. De kosten van het parkeren kunt u na afloop van uw bezoek alleen via pin bij de parkeerautomaat betalen. Tarief: € 2,00 per uur (bij afrekening, kosten per minuut) of een dagkaart voor € 7,00.

Toegankelijkheid
Op het parkeerterrein, vlakbij de ingang zijn enkele invalidenparkeerplaatsen aanwezig. Het park is toegankelijk voor bezoekers met een gewone rolstoel of rollator. Dit geldt niet voor het Sportpark (Sportpaviljoen en Speelhuisje) en de filmzaal. Het park is niet toegankelijk voor honden, behalve voor hulphonden. Er is een invalidentoilet in de Oranjerie.

Scroll naar top