Open dagen Boomgaard en Kwekerij Paleis Soestdijk

Breng een bezoek aan de Boomgaard en Kwekerij van Paleis Soestdijk

De Boomgaard en Kwekerij van Paleis Soestdijk tellen bijna 1 hectare grond en zijn gelegen tegenover het Paleis op de Parade. Generaties lang werden er onder meer appels, peren, walnoten, bessen en bloemen gekweekt voor de koninklijke familie. De Parade is al sinds honderden jaren een integraal onderdeel van het landgoed Paleis Soestdijk. Dit voormalige ‘dorpje’ van het paleis waar onder meer de garage, de stallen, de Intendantswoning, woningen voor het personeel en de kwekerij en boomgaard gevestigd zijn, blijft ook in de toekomst onderdeel uitmaken van het totale landgoed. Vanaf 18 april zijn bezoekers weer van harte welkom om de Boomgaard en Kwekerij te bezoeken!

Zomeropenstelling

Alle zaterdagen van 9 juli tot en met 10 september en twee extra zondagen, 31 juli en 21 augustus (11.00 – 15.00)
Kom voor een mooi prijsje (6 euro per bos) je eigen bos bloemen plukken. Uiteraard gifvrij. Alle inkomsten worden gebruikt voor het behoud en de ontwikkeling van de Kwekerij en Boomgaard. Ontdek hoe de insecten van de bloemenzee genieten, en luister naar de verhalen van onze IVN-experts.

Ook in september en oktober is de Kwekerij nog een aantal dagen geopend: op 10 en 18 september pluk je hier appels en peren, en op 23 oktober kun je langskomen om onder andere de noten te proeven en tamme kastanjes poffen!

Waar

De Boombaard en Kwekerij liggen -een beetje verstopt achter oude beukenhagen- tegenover het Paleis aan de overkant van de Amsterdamsestraatweg in Baarn, naast de Praamgracht. Kom indien mogelijk op de fiets. Er is maar zeer beperkt parkeergelegenheid. De Boomgaard en Kwekerij zijn ook te bereiken met buslijn 70. De toegang is gratis.

Samenwerking IVN

Onder de bevlogen leiding van Wim Kok van IVN Eemland werkt een vast team van IVN vrijwilligers aan het herstel, planten, kweken en onderhoud van de Boomgaard en Kwekerij van Landgoed Paleis Soestdijk. Natuureducatie staat centraal: elke openstelling zijn IVN experts aanwezig om je meer te vertellen over planten, dieren en duurzaamheid. Kinderen kunnen aan de slag met grondboringen, of onderzoeken de bodemdiertjes. Tijdens extra werkzaamheden en open dagen worden de IVN medewerkers ondersteund door vrijwilligers van Paleis Soestdijk. Meer lezen? Neem een kijkje op de website van IVN: IVN in kwekerij/boomgaard Paleis Soestdijk | IVN.

Paleis Soestdijk | Made By Holland – SDG House

De samenwerking met IVN Eemland past ook binnen de doelstelling die Paleis Soestdijk zich sinds 2020 heeft gesteld als lid van het SDG Houses Network. Dit netwerk bestaat uit 9 huizen die zich inzetten voor het behalen van de duurzame ontwikkelingsdoelen (de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. Het doel is om burgers te inspireren en activeren om het behalen van de duurzame doelen in Nederland te versnellen, door het delen van kennis en het bundelen van innovatiekracht.

Scroll naar top