Locatieverhuur

Trouwarrangementen

Trouwarrangementen

De vraag of het mogelijk is om te trouwen bij Nederlands mooiste en romantische locatie, Paleis Soestdijk, is vanaf januari 2013 te beantwoorden met een‘JA!’. In het decor van het paleis, met zijn rijke (liefdes) geschiedenis, een huwelijk voltrekken is heel bijzonder.

Het is een letterlijke stap in de wereld van de Oranjes met een geschiedenis die 350 jaar terug gaat. Het paleis diende als jachthuis, zomerverblijf, woon- en werkpaleis. De laatste bewoners zijn koningin Juliana en prins Bernhard. Zij ontvingen hun gasten in de koninklijke residentie. Dat je nu hier je gasten kan ontvangen geeft koninklijke glans aan je huwelijksdag.

Mogelijkheden en meer informatie

Gezien het feit dat Paleis Soestdijk in de weekenden is opengesteld voor publiek, kennen wij beperkte mogelijkheden. Van maandag tot en met donderdag is het mogelijk om Paleis Soestdijk de gehele dag af te huren. Op vrijdag, zaterdag en zondag is het niet mogelijk om te trouwen op Soestdijk. 

Rode pluche en kroonluchters

Het paleis biedt verschillende ruimten aan. Te denken valt aan de Stuczaal die zich kenmerkt door de halfronde gestuukte cassetten plafond, de kroonluchters, de prachtige vloer en hoge openslaande deuren  naar de Vestibule, dat aansluit op het bordes. De Witte Eetzaal, met het rode pluche, is bewaard gebleven uit de tijd van Koning Willem II en Koningin Anna Paulowna. Daarnaast beschikt de Oranjerie, gelegen in de Engelse landschap tuin, sinds het paleis open is voor publiek, als restaurant. Kortom; trouwen in één van deze bijzondere stijlkamers van Paleis Soestdijk is mogelijk!

Trouwshoot

Het is mogelijk om tijdens openingstijden (zie bezoekersinformatie) bruidsfoto's te maken in het park van Paleis Soestdijk. Hiertoe kunt u aan de kassa entreekaarten kopen voor het park á € 5,00 per persoon. Uiteraard dienen bruidsparen zich net als de andere bezoekers aan de parkregels te houden. Zie hiervoor de 'bezoekersinformatie' onder het kopje 'Park'. Auto's en rijtuigen worden niet toegelaten tot het park. U mag het gras niet betreden en het is niet mogelijk om in het paleis of op het bordes foto's te (laten) maken.

Buiten openingstijden (maandag tot donderdag) is het ook mogelijk om uw bruidsreportage in de tuin van het paleis te maken, de kosten die hier aan verbonden zijn € 250,00 euro. U krijgt daarin de vrije hand en alle mogelijke tijd die u nodig acht te hebben, uiteraard met het in acht nemen van de algemene regels die in het park gelden.

Het is niet mogelijk om in het Paleis een fotoreportage te houden.