Informatiecentrum op de Parade

Paleis Soestdijk | Made by Holland opent op 17 juli een informatiecentrum in de voormalige boerderij op de Parade, aan de overzijde van het paleis. Bezoekers krijgen hier een voorproefje op de plannen en ontwikkelingen voor Paleis Soestdijk | Made By Holland. Daarnaast is er informatie te vinden over de Utrechtse Heuvelrug.

Het landgoed van Paleis Soestdijk wordt de komende jaren gerestaureerd en gerenoveerd. In 2024 opent het nieuwe Paleis Soestdijk | Made By Holland. Naast de historie wordt er op interactieve wijze in het paleis en het omringende park ingezoomd op de thema’s water, energie, gezondheid, voeding en agricultuur. Met tijdelijke tentoonstellingen, lezingen, congressen en een rijk educatief aanbod worden hier straks dé Nederlandse oplossingen voor wereldwijde uitdagingen gepresenteerd aan het grote publiek.

Informatiecentrum
Om bezoekers te informeren over onze toekomstplannen openen we op 17 juli in de voormalige boerderij een informatiecentrum voor Paleis Soestdijk I Made by Holland. Ook kan men hier informatie krijgen over de Utrechtse Heuvelrug in samenwerking met het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei. Omwonenden, toeristen en bezoekers krijgen meer informatie over de ontwikkelingen en activiteiten op het landgoed, de toeristische activiteiten in de regio en er zijn producten met een link naar het landgoed te koop. Het informatiecentrum is van dinsdag tot en met zondag tussen 10.00 en 17.00 uur geopend en wordt gerund door de vrijwilligers van Paleis Soestdijk

Frans van der Avert, Directeur Paleis Soestdijk I Made by Holland: Met het openen van een informatiecentrum op de Parade willen wij inwoners en bezoekers meenemen in de transitie van landgoed Paleis Soestdijk en een voorproefje geven op de restauratie, de plannen en ontwikkelingen.

Voeding en Agricultuur
De wens is dat op termijn de Parade meer wordt opengesteld voor publiek. In de loop van de zomer worden er wat activiteiten georganiseerd op het gebied van ‘Voeding en Agricultuur’, een van de vier pijlers van Made By Holland. De ambitie is dat er ook ondersteunende horeca aan kan worden toegevoegd om bezoekers letterlijk een voorproefje te geven op de toekomst. Het doel is bezoekers op de Parade te laten zien en ervaren hoe persoonlijke, bewuste duurzame keuzes een positieve impact kunnen hebben op henzelf en de wereld.

De Parade
De Parade maakt al eeuwenlang onderdeel uit van het landgoed. In dit ‘dorpje’ aan de overzijde van het Paleis zijn naast de boerderij onder meer de koninklijke garage, de stallen, de kwekerij en de Intendantswoning gevestigd. Ook in de toekomst blijft de Parade een belangrijk onderdeel van Paleis Soestdijk | Made by Holland.

Scroll naar top