Het Paleis

Het paleis

Het paleis

BEZOEK HET PALEIS

Een bezoek aan Paleis Soestdijk is een unieke belevenis. Het bezoek zelf voert vooral door het officiële en eveneens oudste gedeelte van het paleis: de representatieve stijlkamers. Ook ziet u enkele privé vertrekken van de laatste bewoners. Bovendien leert u Paleis Soestdijk kennen waarin prins Bernhard en prinses Juliana lange tijd hebben gewoond. De originele sfeer is zoveel mogelijk behouden gebleven.

Het gebouw is authentiek en bijna zeventig jaar intensief bewoond. Dit maakt het tot een kwetsbaar onderdeel van ons cultureel erfgoed.

 

MULTIMEDIATOUR

Paleis Soestdijk biedt aan alle bezoekers de mogelijkheid om op eigen gelegenheid, met behulp van een mini tablet en koptelefoon, een uitgebreide tour door het paleis te maken. De multimediatour geeft toegang tot een zee aan (achtergrond)informatie in foto’s, filmpjes, teksten en verhalen.De multimediatour begeleidt bezoekers door historische ruimtes. In iedere kamer wordt de bezoeker geïnformeerd over de geschiedenis van die ruimte. Daarnaast zijn er persoonlijke verhalen, anekdotes en historische opnamen. 

Ook is er een speciale familie-tour beschikbaar. De familie-tour is gericht op kinderen. Zij bezoeken het paleis onder leiding van Pjotr, de lakei van de Russische prinses Anna Paulowna. Pjotr laat de kinderen op interactieve wijze kennismaken met de koninklijke familie door middel van gezichtsherkenning op schilderijen in de stamboomkamer en vertelt het verhaal van Paleis Soestdijk. RONDLEIDINGEN
U kunt Paleis Soestdijk bezoeken op eigen initiatief. Voor groepen van minimaal 15 tot 20 personen is op aanvraag een gids voor een exclusieve rondleiding te reserveren. Kijk hier voor meer informatie