Extra beleving bij bezoek Paleis Soestdijk

Paleis Soestdijk introduceert een multimediatour, waar bezoekers met ondersteuning van beeld en geluid het paleis ervaren. Ook aan de kleine bezoeker is gedacht met een speciale interactieve multimediatour gericht op kinderen.

Paleis Soestdijk biedt aan alle bezoekers de mogelijkheid om op eigen gelegenheid, met behulp van een mini tablet en koptelefoon, een uitgebreide tour door het paleis te maken. De multimediatour geeft toegang tot een zee aan (achtergrond)informatie in foto’s, filmpjes, teksten en verhalen.

De multimediatour begeleidt bezoekers door historische ruimtes. In iedere kamer wordt de bezoeker geïnformeerd over de geschiedenis van die ruimte. Daarnaast zijn er persoonlijke verhalen, anekdotes en historische opnamen. Paleismedewerkers Roy en Margriet, die al tientallen jaren op het paleis werken, vertellen over hun ervaringen. Paul Rem, conservator van Paleis het Loo, geeft een kunsthistorische toelichting. Ook is er  ruimte voor historische opnamen zoals een toespraak van Koningin Wilhelmina uit de Tweede Wereldoorlog en een fragment uit de beroemde conference van Wim Sonneveld over het defilé op Koninginnedag.

Ook is er een speciale familie-tour beschikbaar. De familie-tour is gericht op kinderen. Zij bezoeken het paleis onder leiding van Pjotr, de lakei van de Russische prinses Anna Paulowna. Pjotr laat de kinderen op interactieve wijze kennismaken met de koninklijke familie door middel van gezichtsherkenning op schilderijen in de stamboomkamer en vertelt het verhaal van Paleis Soestdijk.

De multimediatour is gratis beschikbaar voor alle bezoekers van Paleis Soestdijk. Entreekaarten kunnen vooraf op de website www.paleissoestdijk.nl verkregen worden. Op de dag zelf kunnen bezoekers kaarten kopen aan de kassa. Paleis Soestdijk biedt naast de multimediatour ook de mogelijk om exclusief een rondleider te boeken voor een gezelschap. Een exclusieve rondleiding dient vooraf gereserveerd te worden.

 

Scroll naar boven