Bezoekersinfo

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Vragen over bezichtiging door Paleis Soestdijk

U mag op eigen gelegenheid het paleis bezichtigen. In verschillende vertrekken staan kunsthistorische gidsen die u uitleg geven over de geschiedenis, de familie en het paleis. Het paleis is een oud en kwetsbaar gebouw en niet geschikt om grote groepen mensen tegelijk te ontvangen. Daarom kan het zijn dat er een kleine wachtrij is om het paleis in te komen.

De bezichtiging voert door de staatsievertrekken van het paleis. Ook ziet u enkele privé-vertrekken van de laatste bewoners. De historische vertrekken zijn nog geheel in tact en voorzien van de oude inventaris. In combinatie met divers fotomateriaal krijgt u een goed beeld van de geschiedenis van het gebouw en de vroegere bewoners.

Het paleis is 3 dagen per week geopend, op vrijdag, zaterdag en zondag en op sommige speciale feestdagen en schoolvakanties. 
Kijk hiervoor onder het kopje openingstijden.

Tot een dag van te voren kunt u een e-ticket kopen via deze website. Elke openingsdag is het ook mogelijk om kaarten aan de kassa te kopen. Kaartverkoop aan de kassa is tot 15:45 uur. Toegang entree paleis tot 16:00 uur.

Een bezichtiging duurt ongeveer een uur tot anderhalf uur.

Over het algemeen is de zondag de drukste dag.

Het is mogelijk om een gids te huren voor uw gezelschap, de kosten hiervan bedragen € 150,- per gids. De groep mag uit maximaal 15 personen bestaan. U dient hiervoor een reservering te plaatsen via info@paleissoestdijk.nl

Vragen over het boeken van kaarten

Wanneer u uw adresgegevens correct heeft ingevoerd en vervolgens via uw eigen bank (per iDeal) heeft betaald, is de boeking definitief. De bevestigingsmail met daarin uw kaarten wordt binnen een half uur aan u verzonden. Mocht u deze niet ontvangen hebben, stuurt u dan een mail naar info@paleissoestdijk.nl met uw naam, adresgegevens, het mailadres dat u heeft ingevuld en de datum en het aantal kaartjes. Onze medewerkers kunnen dan controleren of de boeking geslaagd is en nemen contact met u op.

Als uw boeking geslaagd is, wordt er een automatische antwoordmail verstuurd met in de bijlage de toegangskaarten. Wanneer u de mail niet heeft ontvangen, kan dat bijvoorbeeld komen doordat uw spamfilter de mail niet accepteert. Kijk dan even in uw map van Ongewenste Mail van uw mailprogramma. Om te voorkomen dat u een dubbele boeking doet, kunt u een mail sturen naar info@paleissoestdijk.nl met uw naam, adresgegevens, het mailadres dat u heeft ingevuld en de datum en het aantal kaartjes. Onze medewerkers kunnen dan controleren of de boeking geslaagd is en nemen contact met u op.

Als het niet lukt om naar de volgende stap in het boekingssysteem te komen, kunnen er verschillende dingen aan de hand zijn. Zo kunnen er tegelijkertijd met u tientallen andere mensen zijn bezig zijn met kaarten te bestellen. Wij vragen u dan het later nogmaals te proberen. Lukt het wederom niet, helpen wij u graag telefonisch.

In onze Algemene Voorwaarden staat aangegeven dat het ruilen, wijzigen of annuleren van kaarten niet mogelijk is. Ook geven wij geen geld terug als u niet hebt deelgenomen aan uw bezichtiging.

iDeal is een internet betaalsysteem waarmee u kunt betalen via uw eigen bank. U kunt alleen gebruik maken van iDEAL als u internetbankiert. U rekent af in uw vertrouwde internet betaalomgeving, op basis van specifieke beveiligingsmethodes van uw eigen bank. Voor meer informatie kunt u terecht op www.iDEAL.nl of bij uw eigen bank.

Helaas is de Museumjaarkaart niet geldig bij Paleis Soestdijk.

Vragen over de toegankelijkheid van Paleis Soestdijk

Het paleis en het park zijn toegankelijk voor rolstoelen en rollators, maar er zijn - behalve sanitaire voorzieningen en een lift - geen speciale maatregelen getroffen. Verdere informatie vindt u op de pagina toegankelijkheid.

De bezichtiging door Paleis Soestdijk is alleen te bereiken met een lift. Rolstoelen die groter zijn dan 90 x 120 cm passen niet in de lift en kunnen daarom helaas niet deelnemen aan de bezichtiging.

Als u aangeeft dat u met een rolstoel komt, gaan wij er van uit dat u deze zelf meeneemt. In het paleis zijn voor noodgevallen enkele rolstoelen beschikbaar, maar deze kunnen niet gereserveerd worden.

Nee, het paleis is niet toegankelijk voor honden. Het park en het paleis zijn wel toegankelijk voor blindengeleidehonden.

Er zijn geen speciale voorzieningen. Het is ook niet toegestaan om meubels, muren of delen van de collectie aan te raken.

Voor doven en slechthorenden is de tekst van het introductiefilmpje beschikbaar, alsmede een informatieblad bij de bezichtiging. Voor blinden kan er, afhankelijk van de tentoonstelling, een audiotour beschikbaar zijn. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via info@paleissoestdijk.nl

Nee, een gebarentolk heeft gratis toegang tot het paleis in combinatie met een betalende bezoeker.

Vragen over kinderen en Paleis Soestdijk

U bent uiteraard van harte welkom om voor u zelf en uw kind(eren) kaarten te boeken voor een bezichtiging door het paleis. Kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis het paleis in.

Een bezoek aan het paleis is geschikt voor jong en oud. Wel ligt de nadruk op (kunst)historische informatie waardoor kinderen jonger dan 7 jaar hun interesse minder lang vasthouden.

Kinderen tot en met 3 jaar mogen het park gratis bezoeken, voor kinderen tot en met 12 jaar geldt een tarief van €10,00.

Diverse vragen over Paleis Soestdijk

Voor het bezoeken van Paleis Soestdijk met een groep kunt u op de pagina groepen meer informatie vinden.

Indien u een hele rondleiding boekt kan er in overleg gezorgd worden voor een rondleiding in het Engels, Duits en eventueel Frans. U dient dit vooraf aan te vragen via info@paleissoestdijk.nl

Ja. De nieuwe eigenaar draagt er zorg voor dat het paleis geopend blijft voor publiek.

Ja, het paleis is beschikbaar voor besloten bijeenkomsten. Voor meer informatie klik hier.

In het paleis mag er worden gefotografeerd in de aangegeven vertrekken, mits het voor eigen gebruik is. Fotograferen met statief en flits is niet toegestaan.

Het is mogelijk om tijdens openingstijden (zie bezoekersinformatie) bruidsfoto's te maken in het park van Paleis Soestdijk. Hiertoe kunt u aan de kassa entreekaarten kopen voor het park á € 5,00 per persoon. Uiteraard dienen bruidsparen zich net als de andere bezoekers aan de parkregels te houden. Zie hiervoor de 'bezoekersinformatie' onder het kopje 'Park'. Auto's en rijtuigen worden niet toegelaten tot het park. Het is niet mogelijk om in het paleis of op het bordes foto's te (laten) maken.

Buiten openingstijden (maandag tot donderdag) is het ook mogelijk om uw bruidsreportage in de tuin van het paleis te maken, de kosten die hier aan verbonden zijn € 250,00 euro.
U krijgt daarin de vrije hand en alle mogelijke tijd die u nodig acht te hebben, uiteraard met het in acht nemen van de algemene regels die in het park gelden.