Zomer in het park van Paleis Soestdijk

Iedere woensdag en vrijdag is het prachtige Zocher park open voor het publiek!

Park, Watertoren en Speelhuisje
Bij aankomst ontvangen bezoekers een plattegrond met daarop de vaste wandelroute door het park en langs monumenten zoals de Watertoren, de Oranjerie, het Sportpark met onder meer het Speelhuisje, de IJskelder en het Wilhelminachalet. De Watertoren uit 1680 is opengesteld voor het publiek. En ook het Speelhuisje is van binnen te bezichtigen.

Kinderactiviteiten
Kinderen ontvangen bij de entree een IVN rugzak gevuld met opdrachtenkaart, visnet en loep trekken zij er op uit op het landgoed en maken kennis met de natuur. De opdrachten variëren van bodem- en waterdiertjes onderzoeken tot het maken van een natuurschilderij. Ook zijn er speurtochten beschikbaar en is het Speelhuisje van de voormalige prinsesjes zeker een bezoek waard.

Reserveer online een Park Ticket (onderaan de pagina, bestelknop) Ticketprijs: 5 euro p/p. Kinderen t/m 4 jaar gratis. Dit is exclusief evt. parkeerkosten op de parkeerplaats van het landgoed.

Bezoekersinformatie
De openstelling van het park geldt van 1 juli tot 1 september 2020 voor alle woensdagen en vrijdagen. De wandeling door het park en langs de monumenten duurt ca. 1 1/2 uur. Bij de mobiele koffiebar van KoffieMakerij kunnen bezoekers wat te drinken bestellen. De vrijwilligers van Paleis Soestdijk zijn aanwezig op verschillende locaties om uitleg te geven over de historie en de toekomst van Paleis Soestdijk. Ook houden zij toezicht op de 1,5 meter afstand regel.In verband met de RIVM richtlijnen zorgt Paleis Soestdijk voor passende hygiënemaatregelen, zodat bezoekers in alle veiligheid kunnen genieten. Ook wordt gewerkt met tijdslot tickets om de bezoekersstroom te kunnen reguleren. Toegang tot het park en deelname aan de schapenwandeling is uitsluitend mogelijk met een online tijdslot ticket. Het park is geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur. Het paleis en het restaurant zijn niet geopend.

Toegankelijkheid
Op het parkeerterrein, vlakbij de ingang zijn enkele invalidenparkeerplaatsen aanwezig. Het park is toegankelijk voor bezoekers met een gewone rolstoel of rollator. Dit geldt niet voor het Sportpark (Sportpaviljoen en Speelhuisje). Het park is niet toegankelijk voor honden, behalve voor hulphonden. Er is een invalidentoilet in de Oranjerie.

Wandeling met schaapskudde
Een kudde heideschapen begraast sinds kort het landgoed in het bos om de variëteit in de plantensoorten te bevorderen. Het past in de ambitie om van Paleis Soestdijk het eerste energie- neutrale paleis en een circulair landgoed te maken. In de maand augustus is het mogelijk om onder begeleiding van de schaapherder op woensdagen en vrijdagen een wandeling te maken met de schaapskudde.

Bezoekersinformatie wandeling schaapskudde
De wandelingen met de schaapskudde worden 2 x per dag aangeboden op de woensdagen: 5, 12, 19 en 26 augustus. En op de vrijdagen: 7, 14, 21 en 28 augustus. Het Combiticket is inclusief een bezoek aan het park. De wandeling met de schaapskudde duurt ca. 1 uur en geldt uitsluitend in combinatie met een parkbezoek. Helaas zijn de schapenwandelingen op 21, 26 en 28 augustus volgeboekt.
Reserveer online uw Combiticket Park & Schapenwandeling (onderaan de pagina, bestelknop)
Ticketprijs: 10 euro p/p. Kinderen t/m 4 jaar: 5 euro. 

De Kwekerij – Circulair landgoed
Eeuwenlang heeft Landgoed Paleis Soestdijk zijn eigen voedsel en bloemen geproduceerd. Het kwekerijterrein is een bijzondere plek om een indruk te krijgen van hoe dat hier vroeger ging. Bezoekers kunnen genieten van de fruitbomen en biologische bloemen en horen meer over de rijke historie van dit onderdeel van het landgoed. Ook is het mogelijk om een mooi boeket samen te stellen van zelf geplukte bloemen. Deze activiteit geldt zolang de voorraad strekt.

Bezoekersinformatie Kwekerij
De kwekerij is open op de vrijdagen en de zaterdagen van 10.00 uur tot 13.00 uur. De toegang is gratis en het is niet mogelijk om voorafgaand te reserveren. Een bos zelf geplukte  bloemen kost 10 euro en geldt zolang de voorraad strekt. In verband met de RIVM richtlijnen geldt er een maximum van 30 bezoekers. De ingang van de kwekerij is te bereiken via het Toeristisch Overstappunt (TOP Paleis Soestdijk) aan de overzijde van het Paleis (gelegen tussen het fiets-wandelpad van het Paleis ri. de Naald en de Praamgracht, niet op de Parade).

Oranjerie – Kennismaken met de toekomst van landgoed Paleis Soestdijk
Naast de activiteiten en de historische informatie is er ook aandacht voor de toekomst van Paleis Soestdijk. In de Oranjerie van Paleis Soestdijk worden films vertoond, is er informatie in te zien over de restauratie en de plannen voor de toekomst en zijn er vrijwilligers aanwezig om vragen te beantwoorden. De komende jaren transformeert Paleis Soestdijk tot een onafhankelijke podium voor de kroonjuwelen van de Nederlandse innovatieve maak- en kennisindustrie. Op gelaagde en interactieve wijze wordt in het paleis en het omringende park het beste van het beste dat ons land te bieden heeft gepresenteerd op het gebied van water, agricultuur & voeding, energie en gezondheid. Zodra het bestemmingsplan is goedgekeurd zal de restauratie en renovatie van park, paleis en gebouwen zo snel mogelijk starten.

Scroll naar boven