Wildplukwandeling in de kwekerij

In september en oktober organiseren we wildplukwandelingen onder begeleiding van Leoniek Bontje. Zij is wildplukker, herbalist en auteur van de boeken WildplukkenPlant als medicijn en Pluk en bewaar.

In de workshop legt Leoniek uit welke eetbare planten er in de kwekerij en in eigen omgeving groeien. Ze vertelt hoe deze planten een gezonde aanvulling op het voedingspatroon kunnen zijn en hoe hier zelfs simpele medicijnen van zijn te maken. U leert de planten herkennen en weet waar op te letten bij het wildplukken.

Locatie: de Kwekerij & Boomgaard

De kwekerij van Landgoed Paleis Soestdijk telt bijna 1 hectare grond en is gelegen op de Parade. Generaties lang heeft landgoed Paleis Soestdijk zijn eigen voedsel en bloemen geproduceerd en werden hier onder meer appels, peren, walnoten, bessen gekweekt voor de koninklijke familie.

Data

!! Helaas, het is niet meer mogelijk een ticket te boeken, max. aantal deelnemers bereikt.
Data: za 9 okt / zo 31 okt
Tijden: 10.30-12.00
Verzamelen: De Parade, Informatiecentrum
Ticketprijs: € 35,- p.p.
Denk aan: gemakkelijke (dichte) schoenen, eventueel regenkleding.

Bezoekersinformatie

De wildplukwandeling start vanaf de ingang van de Boerderij (Amsterdamsestraatweg 12) op de Parade waar u zich kan melden bij het informatiecentrum. De Parade bevindt zich aan de overkant van Paleis Soestdijk. Hier is een parkeerplaats. Wij adviseren echter om op de fiets of met bus 70 naar halte “Paleis Soestdijk” te komen.

Scroll naar boven