Agenda

Paleis Soestdijk

Transformatie - van leerling naar meester

Paleis Soestdijk presenteert de tentoonstelling Transformatie - van leerling naar meester - een verwantschap tussen de wereldberoemde Escher en zijn minder bekende leermeester Samuel Jessurun De Mesquita. De bezoeker ziet werk van deze twee kunstenaars die vrienden werden naast elkaar. De tentoonstelling laat ervaren hoe ideeën en technieken transformeren naar nieuwe, en hoe de leerling een meester wordt. 
 
De tentoonstelling neemt als wereldberoemd voorbeeld de Nederlandse grafische kunstenaar M.C. Escher. Hij laat op de dag van vandaag nog zijn sporen na en dient voor velen als inspiratie. Het werk van Escher is niet zomaar ontstaan uit het niets. Zijn kunstenaarschap is gegrondvest in het werk en de lessen van zijn voorganger. Zijn erkende leermeester was Samuel Jessurun De Mesquita die hem de grafische technieken leerde. 
 
De werken van De Mesquita (20 originele werken) en Escher (19 originele werken) hangen in verschillende ruimten van het paleis. De tentoonstelling illustreert hoe het werk van Escher voortleeft en nog steeds belang heeft. Zo transformeert elk idee naar iets nieuws. De tentoonstelling is tevens een mooie knipoog naar het paleis dat binnenkort met haar herbestemming zelf opnieuw een transformatie ondergaat.      
 
 
 
 
 
v.l.n.r M.C Escher - Samuel Jessurun De Mesquita
 
De tentoonstelling is te zien vanaf 29 september en een samenwerking van Cultureel Organisatiebureau Artifex en de M.C. Escher Foundation. Artifex is i.s.m. het Rijksvastgoedbedrijf vanaf 2011 verantwoordelijk geweest voor de culturele programmering en exploitatie van Paleis Soestdijk. Vanaf 20 december 2017 wordt er door een nieuwe eigenaar gestart met de herbestemming.  
 
 
 

All Escher works © the M.C. Escher Company BV-Baarn-the Netherlands.
All rights reserved | www.mcescher.com

 Let op: Op de volgende dagen is Paleis Soestdijk gesloten:
- Zondag 24 december
- Maandag 25 december ( Eerste Kerstdag)
- Zondag 31 december (Oudjaarsdag)
Deel deze pagina op:
 

Reageer

Informatie

Categorie:
Type: Artifex
Data: Vanaf 29 sept

Informatie 
Bij een bezoek aan deze tentoonstelling, zit de bezichtiging van Paleis Soestdijk inbegrepen. Tevens is het mogelijk om aan te sluiten bij onze instaprondleidingen.

Data 
Geopend van 29 september tot en met zaterdag 30 december 2017 

Prijzen 
Volwassenen € 15.00 
Kinderen tot 12 jaar € 10.00 

 

KOOP TICKETS